Regija
UMIROVLJENICIMA ČIJA MIROVINA NE PRELAZI 2500 KUNA

Gorjani dijele uskrsnicu od 100 kuna
Objavljeno 5. travnja, 2020.
GORJANI

Nakon što su dvije općine Đakovštine iskazale namjeru da će, i usprkos otežanim uvjetima zbog mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite - poštovanja socijalne distance i ograničenja kretanja te drugih odredbi - riješiti uskrsnice, Općina Satnica Đakovačka to će učiniti isplatom po 200 kuna na tekuće račune umirovljenika čija je mirovina do 2500 kuna, a Levanjska Varoš podjelom poklon-paketa s namirnicama, uskrsnice će isplatiti i Općina Gorjani.

Kako su izvijestili iz gorjanske općine, uskrsnica se odnosi na novčanu naknadu u iznosu od stotinu kuna, a pravo na nju imaju umirovljenici čija je mirovina do 2500 kuna. Kako bi sve u ovim uvjetima bilo pojednostavljeno, isplata ide prema postojećem popisu korisnika božićnice s kraja prošle godine. Oni koji su u međuvremenu stekli uvjete za isplatu uskrsnice, a nisu na popisu prema kojem je za prošlogodišnji Božić išla isplata božićnica, trebaju se javiti u Općinu.

Kako ističu u gorjanskoj općini, ti se sumještani trebaju javiti u Općinu isključivo telefonski. Broj telefona na koji mogu prijaviti svoje uvjete, odnosno pravo na isplatu uskrsnice od stotinu kuna je 853-421. S.Ž.

Suzana Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike