Mozaik
TV: ŠTO GLEDATI S DJECOM U IZOLACIJI

Zabava za najmlađe uz sjajne serije i crtiće
Objavljeno 6. travnja, 2020.
Ponuda je raznolika, od animiranih zgoda junaka koji spašavaju planet, pa sve do svakodnevnih slatkih briga običnih tinejdžera

Kako su zbog epidemije koronavirusa zatvorene škole, a i mnoge tvrtke provode mjere prevencije njegova širenja, roditelji i djeca sada provode puno više zajedničkog vremena u svojim domovima. Iako to ima mnogo svojih dobrih strana, roditeljima bi svejedno moglo ponestati ideja kako zabaviti svoje mališane dok se istovremeno moraju brinuti i o vlastitom mentalnom zdravlju. Dječji sadržaji koje možete pronaći na popularnim streaming servisima, srećom, nisu više samo za djecu, a, tko zna, u nekima ćete možda uživati i više od djece. Probajte s nekim od naših deset prijedloga.

ADVENTURE TIME
Četrnaestogodišnji dječak Finn i njegov najbolji prijatelj, pas Jake, donose vam priču o čarobnjaštvu, prijateljstvu, bitkama i još hrpi drugih elemenata ključnih za normalnu funkciju postapokaliptične zemlje Ooo. Kroz zajedničke avanture glavni protagonisti susreću se s pregršt zanimljivih likova poput Princeze Bubblegum, Ledenog kralja, igraće konzole BMO te brojnih drugih objekata iz stvarnog života koji posjeduju ljudske osobine i često donose pravilnije odluke od samog čovjeka. Gledati možete na Huluu.

LIV & MADDIE
Simpatična priča o dvije jednojajčane blizanke iz obitelji Rooney (obje glumi Dove Cameron) - Liv, koja je popularna televizijska zvijezda, i Maddie, izvrsna studentica i košarkaški fenomen čija je popularnost u sve većem usponu. Serija govori o njihovu tinejdžerskom životu i problemima s obzirom na to da njihovi roditelji, majka Karen i otac Pete, oboje rade u istoj školi koju Liv i Maddie pohađaju. Gledati možete na Disney Plusu.

BATMAN: THE BRAVE AND THE BOLD
Animirana serija koja u tri sezone i 65 epizoda prikazuje niz pustolovina omiljenog superjunaka kojemu se u borbi protiv zla i nepravde pridružuju i brojni drugi superjunaci kao što su Blue Beetle, Green Arow i Aquaman. U obilju uzbudljive akcije, u kojoj ne nedostaje humora, Batman se nerijetko nalazi izvan granica Gotham Cityja, u novim i nepoznatim prostranstvima gdje zlikovci vrebaju sa svih strana. Gledati možete na DC Universe.

DIARY OF A FUTURE PRESIDENT
Elena (Tess Romero) je dvanaestogodišnja Amerikanka kubanskog podrijetla koja živi sa starijim bratom, Bobbyjem i majkom Gabi koja razvija novu ljubavnu vezu sa Samom, odvjetnikom iz njezine tvrtke. Iako je školarka koja se jedva nosi s tipičnim pubertetskim problemima, Elena ima snažnu želju postati predsjednicom Sjedinjenih Američkih Država. Serija prati svakodnevne zanimljive događaje iz Elenina života zapisane u njezinu dnevniku. Gledati možete na Disney Plusu.

STEVEN UNIVERSE
Steven je dječak koji u svom pupku pronalazi dragulj s čarobnim moćima. Iako još uvijek uči kako spasiti svijet zahvaljujući moćima iz pupka, to ga ne sprječava da se pridruži super-cool ekipi, Garnetu, Amethyst and Pearl, u njihovim čarobnim avanturama. Uz spašavanje svijeta i borbu protiv zlih sila, u svakoj od 160 epizoda serija obrađuje teme prijateljstva, obitelji i ljubavi kao osnovice za oblikovanje i normalno funkcioniranje društva. Gledati možete na Huluu.

THE EXPANDING UNIVERSE OF ASHLEY GARCIA
U središtu priče je superpametna petnaestogodišnja djevojčica Ashley Garcia (sjajna glavna uloga Pauline Chávez) koja se, zajedno sa svojim ujakom Victorom, seli na drugi kraj zemlje jer je dobila priliku raditi za NASA-u. "The Expanding Universe of Ashley Garcia" vrlo je zabavan tinejdžerski sitcom koji, također, može ohrabriti i osnažiti djevojčice zainteresirane za zanimanja u STEM područjima. Gledati možete na Netflixu.

OVER THE GARDEN WALL
Ova animirana miniserija (10 epizoda po 10-ak minuta) priča je o dvojici polubraće, Wirtu i Gregu, koji se posve slučajno nađu izgubljeni u tajanstvenoj zemlji odakle pokušavaju pronaći put kući. Djelo specifične atmosfere melankolije i mističnosti, začinjeno pozadinskom notom strave i sjajnim soundtrackom, inspirirano je mitovima i dječjim pričama koje se prenose generacijama te starijim crtanim filmovima kojima širi pozitivnu jezu i nostalgiju za bezbrižnijim vremenima. Gledati možete na Huluu.

THE DRAGON PRINCE
Riječ je o fascinantnom ostvarenju s velikom bazom fanova, koje na izuzetan način kombinira predivne animacije, znanost i složene likove te na taj način čini jednu od najintrigantnijih znanstvenofantastičnih priča koje smo imali priliku vidjeti u posljednjih nekoliko godina. "The Dragon Prince" vodi nas na epsko putovanje Calluma, Ezrana i Rayle, herojske trojke koja je bila prisiljena udružiti se u borbi protiv zla. Tijekom njihove avanture svjedočimo stvaranju velikog prijateljstva, esencijalnog za uspjeh njihove misije. Gledati možete na Netflixu.

PHINEAS AND FERB
Višestruko nagrađivana animirana serija prati avanture polubraće Phineasa Flynna i Ferba Flethcera koji žive u fikcijskom gradiću Danville. Na ljetnim su praznicima i neprestano smišljaju planove i ideje kako će provesti dan, a kako su obojica genijalci, u stanju su napraviti sve i svašta. Imaju stariju sestru koja ih stalno tužaka mami, ali joj nikada ne uspijeva objasniti što točno rade. Pametna, satirična serija ispunjena nekim od najzavodljivijih pjesama napisanih za televiziju. Gledati možete na Disney Plusu.

Danijel Miklić
CHOPPED JUNIOR
U kulinarskom showu “Chopped Junior” sve od sebe daju vedra nova lica od malih nogu zainteresirana za kuhanje. Da bi pobijedili, svojim kulinarskim umijećima moraju impresionirati vrlo stroge suce, vrhunske profesionalce američke restoranske industrije. Pravila, kao i nagrada od 10.000 dolara, ista su kao i za odrasle: natjecatelji dobivaju po četiri tajna sastojka za predjelo, glavno jelo i desert, s tim da “juniori” imaju deset minuta dulje za pripremu jela. Gledati možete na Huluu.
Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike