Regija
SLAVONSKI BROD:

Dvoje novozaraženih od kojih jedan zdravstveni djelatnik
Objavljeno 5. travnja, 2020.

SLAVONSKI BROD - U Brodsko-posavskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedan od oboljelih je zdravstveni djelatnik iz slavonskobrodske bolnice, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

"Novooboljeli su bili u kontaktu s već od ranije poznatim osobama pozitivnim na koronavirus. Trenutno je u samoizolaciji ukupno 75 osoba vezanih uz zdravstveni sustav (liječnici, tehničari, čistačice)", izvijestio je na konferenciji za novinare ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković.

Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić naglasio je kako je u ovom trenutku u toj bolnici devet osoba. "Tri osobe su pozitivne na koronavirus, od toga dvije s blažom kliničkom slikom koja zahtjeva nadzor, za šest osoba se još čekaju nalazi. Jedna od dviju novooboljeih osoba je zdravstveni djelatnik", rekao je ravnatelj Samardžić.

Pojasnio je i kako novozaraženi zdravstveni djelatnik radi na odjelu koronarografije gdje su njegovi kontakti odmah stavljeni u izolaciju. "Zbog toga ćemo narednih 12 do 14 dana pacijente slati u Osijek", pojasnio je Samardžić.

Napomenuo je i kako do sada ni jedan oboljeli u toj županiji nije ozdravio.

U slavonskobrodskoj bolnici već ranije je potvrđen jedan pozitivan zdravstveni djelatnik koji je i dalje u samoizolaciji.

U toj je županiji od koronavirusa ukupno oboljelo 13 osoba među kojima i ranije preminula onkološka bolesnica.

Ante Cvitković je apelirao na građane da i dalje međusobno održavaju socijalnu distancu, te je podsjetio da se ovih dana očekuje povratak brojnih građana u Hrvatsku. "Apeliram na samoizolaciju od 14 dana. Neki mogu razviti bolest u tih 14 dana, samoizolacija je jako bitna", rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Policija trenutno u objedinjenoj statistici vodi podatke o ukupno 1.107 osoba u samoizolaciji na području te županije. "U proteklih 48 sati provjeru smo vršili za sedam osoba, u dva slučaja utvrđeno je da osobe krše samoizolaciju. U tijeku je provjera i jednog slučaja širenja lažnih vijesti na facebooku. Što se tiče zabrane napuštanja prebivališta u protekla 24 sata kontrolirana su 4.018 vozila u kojima je bilo 5.339 putnika i vozača. Tom priliko zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije i 25 osoba bez propusnice", izvijestio je načelnik policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić.

(Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike