Regija
STOŽER ZADOVOLJAN STANJEM U VUKOVARU

Građani se pridržavaju uputa, sve službe rade
Objavljeno 3. travnja, 2020.
VUKOVAR

Na području Vukovara pod mjerama samoizolacije trenutno su 194 osobe, među kojima je 180 hrvatskih državljana, rekao je na konferenciji za novinare Marijan Pavliček, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara.

- U posljednja 24 sata imali smo tri prijave kršenja tih mjera. Jedna se pokazala istinitom, radi se o stranom državljaninu, koji će dobiti kaznu sukladno s odlukom MUP-a i već danas biti prebačen u matičnu državu. Do sada imamo potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom, riječ je o mlađem sugrađaninu koji je došao iz inozemstva i bio pod mjerama samoizolacije te nije došlo do daljnjeg širenja virusa. Želimo mu brzo ozdravljenje - naveo je Pavliček.

Naglasio je kako je Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana spremna za potencijalno širenje koronavirusa. Unutar Odjela interne medicine uspostavljen je poseban odsjek, gdje je spremno 15 postelja, s mogućnošću proširenja na 30. Bolnica ima četiri respiratora, a eventualni bi teži slučajevi bili prebačeni u KBC Osijek. Pavliček je zahvalio svim službama koje danonoćno rade na zaštiti zdravlja Vukovaraca i nastoje im u vrijeme epidemije olakšati život.

- Naš Crveni križ ima 70 volontera koji redovito obilaze oko sto starijih i nemoćnih sugrađana i odlaze im po prehrambene i higijenske potrepštine i lijekove. Pozivam sve starije Vukovarce da im se slobodno jave na telefon 099/833-4019 i zatraže pomoć volontera - poručio je te dodao kako komunalni redari svakodnevno obilaze sve ugostiteljske i druge objekte koji su zatvoreni, ali i sve trgovine koje rade, kako bi provjerili drže li se svi naputaka o dezinfekciji i poštovanju socijalnog razmaka.

Stožer je zaprimio nekoliko prigovora na uvjete rada u zatvorenim prostorima, prije svega u proizvodnji, a Pavliček je istaknuo kako se nakon intervencije komunalnih redara sve propisane mjere poštuju.

- Moram izraziti zadovoljstvo ponašanjem građana, koji su savjesno prihvatili sve upute. Poručujem još jednom kako su lov i rekreativni ribolov zabranjeni odlukom Nacionalnog stožera. Također, sukladno s njihovom odlukom, na našoj tržnici radi sedam lokala - rekao je.

Na novinarski upit hoće li gradske tvrtke građanima koji u vrijeme epidemije ne podmire račune slati opomene, odgovorio je kako prisilne naplate neće biti.

Sanja Tokić, zamjenica načelnika gradskog stožera, potvrdila je kako su od 24. ožujka izdali više od 700 propusnica Vukovarcima, a od četvrtka su počeli izdavati e-propusnice.

- Sustav dobro funkcionira. Građani koji nisu u sustavu e-građana i dalje mogu podnijeti zahtjev mailom, a oni koji nemaju pristup internetu zahtjev mogu pisanim putem dostaviti našoj pisarnici.

Svakodnevno imamo više od 200 telefonskih poziva, nastojimo odgovoriti na sva pitanja i molimo građane za strpljenje - navela je Tokić. D. Korpoš
U vukovarskoj je bolnici uspostavljen poseban odsjek, gdje je spremno 15 postelja i četiri respiratora
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike