Regija
GRADNJA NASTAVNO-SPORTSKE DVORANE

Investicija je vrijedna 5,3 milijuna kuna
Objavljeno 4. travnja, 2020.
MARIJANCI

Gradnja nastavno-sportske dvorane pri Područnoj školi "Matija Gubec" Marijanci vidljivo napreduje. Završeni su zemljani radovi potrebni za temeljenje objekta te je postavljena armiranobetonska konstrukcija. U tijeku je betoniranje, nakon čega slijede zidarski radovi. Načelnik općine Marijanci Darko Dorkić pohvalio je izvođača radova, tvrtku Zuber d.o.o. iz Višnjevaca, i njegovu kooperantsku tvrtku.

- Odlično rade i zadovoljan sam. Vjerujem da će do kraja godine objekt biti pod krovom – rekao je načelnik Dorkić, istaknuvši kako bi građevinski radovi trebali biti završeni u proljeće 2021. Nakon opremanja, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, dvorana bi trebala biti u funkciji do početka iduće školske godine. Treba podsjetiti da je ugovor o izvođenju radova gradnje dvorane potpisan krajem prosinca prošle godine, a radovi su počeli prije mjesec dana.

Projekt je vrijedan 5,3 milijuna kuna, a financira ga Osječko-baranjska županija. Nova dvorana s pratećim prostorijama bit će površine 637 četvornih metara. U prizemlju dvorane bit će hodnik, dvije svlačionice s tuševima, kabinet učitelja sa zasebnim sanitarnim čvorovima, sanitarni čvorovi za osobe s invaliditetom, spremište sportske opreme, prostor za rekuperator zraka te spremište za materijal i opremu za održavanje. Sportska dvorana neće imati tribine, nego gledalište balkon. Buduća jednodijelna sportska dvorana bit će hodnikom povezana s postojećom školskom zgradom.

Dvorana će, sasvim je sigurno, zadovoljiti školske potrebe, a na pitanje hoće li se koristiti i za izvanškolske aktivnosti, općinski načelnik Darko Dorkić ističe kako će o tome odlučiti škola te da vjeruje kako će se u njoj moći održavati i različiti društveni događaji.

- Suradnja Općine i škole je dobra, te će se dvorana koristiti i za odvijanje drugih događaja, ne samo školskih. S obzirom na činjenicu da škola radi u jednoj smjeni, dvorana će u poslijepodnevnim i večernjim satima biti slobodna za sportske i rekreativne aktivnosti - rekao je Dorkić. S.Fridl
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike