Novosti
PODUZETNICI UGODNO IZNENAĐENI

Na račune već sjele potpore za radnike
Objavljeno 4. travnja, 2020.
Hrvatski zavod za zapošljavanje bez posebne je najave počeo isplaćivati novac tvrtkama koje su predale zahtjev za potporu u obliku minimalne plaće za svoje zaposlenike, i to one tvrtke čija je djelatnost zatvorena odlukom Stožera civilne zaštite, ili kojima je zbog situacije s koronavirusom promet pao više od 20 posto. Među tvrtkama kojima je u četvrtak popodne na račune sjeo novac i nekoliko je vinkovačkih. Jedna od njih je i tvrtka Grad-Export koja proizvodi, a najveći dio izvozi, panele za ulazna vrata.

“Zahvaljujem Vladi i HZZ-u na brzoj reakciji te što smo i prije potpisivanja ugovora dobili sredstva. Zahvalio bih, i pohvalio Područni ured HZZ-a Vinkovci koji je među prvima u Hrvatskoj obavio sve radnje za isplatu ovih sredstava”, kaže vlasnik tvrtke Petar Šimić, dodajući kako tvrtka ni jednog od svoja 182 radnika neće otpustiti i pogone neće gasiti, a neće zaboraviti ni radnike koji su na ugovoru na određeno vrijeme upućeni na burzu rada. Šimić najavljuje kako će teret krize podijelit s državom, a Grad-Export osigurat će novac za isplatu pune plaće, kao i sve doprinose. U Grad-Exportu rad su organizirali u dvije smjene - jedan tjedan jedna grupa, drugi tjedan druga, uz maksimalne mjere zaštite. “Kada prođe ova epidemija želimo nastaviti normalno raditi, jer vidjeli smo kako su naši radnici odani tvrtki i samo sinergijom države, poduzetnika i djelatnika i u ova krizna vremena možemo polučiti rezultate i prebroditi ovu kriznu situaciju”, kaže Petar Šimić.

Antonio Petković, direktor tvrtke Santini paket, mjere s kojima je krenuo u ožujku ocijenio je pozitivno, i drži kako je Vlada reagirala vrlo brzo.

M.Flego
Možda ste propustili...

LISTA DVANAEST STRANAKA PREDVOĐENIH IDS-OM

Ideja okupljanja stara dvije godine

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore