Osijek
DOKTORSKA ŠKOLA

Online obrane doktorskih disertacija
Objavljeno 4. travnja, 2020.
Trenutačnim izazovima koje nosi ova epidemiološka situacija uspješno odgovaraju brojni subjekti u odgojno-obrazovnim procesima, a jedan od njih je i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku koja je uspjela provesti obranu doktorskih disertacija na daljinu u sklopu Doktorske škole.

"Studenti i profesori koji su dio Doktorske škole dolaze iz različitih i udaljenih dijelova županije i općenito Hrvatske, dakle žive izvan Osijeka, pa je provedba u ovoj situaciji, osim epidemiološke krize, znatno otežana. Zbog toga smo počeli koristiti ZOOM aplikaciju koja nam omogućava da osiguramo pristup dovoljnom broju sudionika, s obzirom na to da obrana doktorskih radnji mora biti javna. Dakle, potrebna je nazočnost ne samo članova povjerenstva, nego i javnosti, odnosno svjedoka. Za sada je to odlično posloženo na sva tri smjera Doktorske škole, Kulturologiji, Komunikologiji i Europskim studijima, posebice jer je riječ o izvanrednim okolnostima, međutim, ipak se nadamo da će na tome i ostati, odnosno da ćemo se vratiti standardnom načinu obrane doktorskih disertacija. Na ovaj način do sada smo uspješno proveli tri obrane doktorskih disertacija, u vremenu od početka epidemiološke krize i obustave nastave", objašnjava Helena Sablić Tomić, predsjednica Vijeća Doktorske škole, te dodaje kako će do srpnja imati još tri ili četiri obrane doktorskih disertacija koje će se, ako bude potrebe, moći održati na daljinu.

Kao dekanica Akademije za umjetnost i kulturu prof. Sablić Tomić Ističe kako u ovim trenutcima izuzetne napore ulažu i u nastavu na daljinu.

“Teoretska skupina predmeta ide u potpunosti, a što se tiče specifičnih umjetničkih predmeta, njih također organiziramo, poput individualne nastave klavira ili pjevanja. Ono što sada nismo u mogućnosti izvoditi, nadoknadit ćemo, vjerujem, preko ljeta, a studenti neće gubiti akademsku godinu. Kako smo uveli mogućnost obrane radova na daljinu, zakinuti neće biti ni doktorandi kojima je zbog različitih obveza važno doktorirati u roku”, zaključuje prof. Sablić Tomić. E. Nenadić
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana