Sport
U RK-U NEXE ZASAD NEMA SMANJENJA

Ergović: Za ožujak puna plaća, a onda ćemo vidjeti
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Kažu kako će u ovo doba krize izazvane bolešću COVID-19 najmanja patiti građevinski sektor. Što se tiče Rukometnog kluba NEXE, "sreća je u nesreći" što je u najvećoj mjeri naslonjen na NEXE grupu, vodećeg regionalnog proizvođača građevinskog materijala.

Ipak, još od kraja veljače svi njihovi radnici pridržavaju se posebnih uputa, što zasad ne smeta koliko-toliko normalnom poslovanju.

- Uveli smo pravilnik i način postupanja. Naravno, dezinfekcija prostora i nošenje rukavica su obvezni. Oni koji mogu rade od kuće, a ostali rade izdvojeno, svatko u svome uredu - rekao je Josip Ergović, koji provodi vrijeme na poslu.

- Mislim kako se to od oca, mene i brata očekuje u ovim trenutcima.

Ipak, Ergovića smo trebali iz drugih razloga. Brojni klubovi, posebno oni rukometni, čak i najbolji europski, skresali su proračune, a u skladu s tim i plaće svojim igračima. Rukometaši NEXE-a zasad su mirni, ali...

- Plaća za veljaču normalno je isplaćena, a tako će biti i za ožujak. Nama su, ako se ne varam, u petak, 13. ožujka, javili odluku o odgodi utakmice s Vardarom. Znači, u ožujku je bilo aktivnosti. Vidjet ćemo što će se dalje događati i kakve će se odluke donositi na razini Hrvatskog rukometnog saveza i EHF-a - rekao je Ergović.

Upravo u hrvatskom rukometu događa se zanimljiva situacija. Liga za prvaka i Liga za ostanak nisu još ni započele. Za razliku od, primjerice, Njemačke, Španjolske, Mađarske... ne može se po ni jednoj osnovi priznati status quo i proglasiti prvaka. Slično je i sa SEHA-Gazprom ligom, gdje su poznata samo dvojica od četiri polufinalista.

- Trenutno nema osnove za proglašavanje prvaka. I da, primjerice, zaključimo kako je prvak na osnovi Zagrebova plasmana u SEHA ligi, i to je nemoguće jer mi još nismo odigrali jednu četvrtfinalnu utakmicu, znači u zaostatku smo. Što će se dogoditi, mogu samo pretpostaviti. Kad bi se dogodio i početak aktivnosti nakon 15. travnja, dokad zasad vladaju mjere neigranja svih rukometnih utakmica u Hrvatskoj, mislim kako se s natjecanjima ne bi moglo početi prije svibnja. A govorim o najboljem scenariju. Moj je dojam kako će se liga završiti po nekom skraćenom play-off sustavu.

Ergović je kao predstavnik NEXE-a i član Udruge europskih rukometnih klubova koja djeluje pri EHF-u. Sljedeće sezone trebala se dogoditi promjena sustava klupskih europskih natjecanja. Postojala bi Liga prvaka u kojoj bi igrali samo prvaci liga i puno snažnija Europska liga.

- Što će se s tim dogoditi, ne znam. Moguće je da se takva odluka i početak takve vrste natjecanja prolongira za godinu dana. EHF će, vjerujem, donijeti dobre odluke i u pogledu završetka ove sezone, ali i početka one sljedeće - zaključio je predsjednik RK-a NEXE.
K. Lacković
NEXE JE DONIRAO BOLNICAMA
Kao odgovorno poduzeće koje djeluje u svojoj zajednici, i NEXE grupa dala je i svoj doprinos borbi protiv koronavirusa. Tako je našičkoj bolnici donirano pet respiratora i stavljen je na raspolaganje veliki kontejner koji se nalazi na ulazu u bolnicu za prijam potencijalno zaraženih. Također, sestrinske tvrtke donirale su bolnice koji se nalazi na području njihova djelovanja, pa su tako korisna sredstva dobile i bolnice u Mostaru, Sarajevu, Banjoj Luci, Novom Sadu i Beogradu.
- Trenutno nema osnove za proglašavanje rukometnog prvaka Hrvatske - kaže čelni čovjek RK NEXE
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini