Osijek
NOVI ZAKUPAC NEKADAŠNJEG “MUZEJA OKUSA”

Faktor X unosi u Paviljon sadržaj za djecu i obitelj
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Prostor paviljona Gradski vrt od jeseni će biti u funkciji cafe-bara i pizzerije s igraonicom za djecu. Slijedom javnog poziva te iskazanog interesa i ponuđene zakupnine u iznosu od 18 tisuća kuna mjesečno (najviše od tri zainteresirana takmaca), gradonačelnik Ivan Vrkić donio je odluku da se zakup najatraktivnijeg gradskog poslovnog prostora, onog na početku Divaltove ulice gdje je donedavno bio Muzej okusa, dodijeli tvrtki Faktor X. Iza ovog osječkog trgovačkog društva registriranog za ugostiteljstvo stoji njezin direktor Dino Homan, koji je za naš list otkrio što ga je ponukalo da se upusti u novi poslovni izazov.

- Na natječaj sam se javio jer imam izvrsnu ideju kako taj prostor učiniti funkcionalnim i zanimljivim za sve građane. Prostor smatram idealnim za obavljanje ugostiteljskih namjena - cafe-bara i pizzerije, uz igraonicu za djecu. Primjetno je da sadržaji za djecu poput postojećih igraonica u gradu nemaju prostor i sadržaje koji bi omogućili roditeljima da u miru provedu kvalitetno vrijeme dok su im djeca u sigurnom i zabavnom okruženju. Prostor Paviljona izvrsno je rješenje za cijelu obitelj - tvrdi Homan.

Najavljuje kako će igraonica za djecu biti opremljena vrhunskim, suvremenim i potpuno sigurnim komponentama kojima bi se djeci ponudila igra i zabava bez ograničenja, ali i prava socijalizacija za koju smatra kako je u modernom društvu ima sve manje. Igraonica bi pružala i mogućnost proslave dječjih rođendana na potpuno drukčiji način.

- Roditelji bi imali mogućnost konzumirati ponudu iz cafe-bara i pizzerije te provesti opušteno vrijeme sami ili u društvu prijatelja. Buka dječje igraonice ne bi utjecala na ugostiteljski prostor, što omogućuje svim građanima da u prekrasnom ambijentu uživaju u ponudi. Velika terasa daje dodanu vrijednost cijelom prostoru jer je potencijal za organizaciju dodatnih sadržaja poput predstava i radionica na otvorenome. Svakako, prostor vidim kao multifunkcionalan i kao odgovor na potrebe suvremene obitelji - ističe Homan.

Iskreno kaže kako će, s obzirom na situaciju koju nitko nije mogao predvidjeti, njegova poslovna ideja možda biti ostvarena kasnije nego što je planirao, ali uvjeren je da će biti realizirana na zadovoljstvo svih. Projektna je dokumentacija u završnoj fazi, a planirana će investicija biti u okviru 1,5 milijuna kuna. Uz, naravno, planirano zapošljavanje. D. Kuštro
Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike