Osijek
NA DRAVSKIM GRADILIŠTIMA (G)RADI SE I U ERI KORONE

Dok smo razdvojeni, građevinci spajaju Donji i Gornji grad
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Na donjogradskoj šetnici već se “šepire” amfiteatralne stepenice, a najvećim je dijelom nasip proširen u riječno korito

I dok se zbog obustave rada u brojnim tvrtkama prolaskom kroz Osijek u nekim trenucima čini kao da je vrijeme stalo, to nije slučaj na dvama, usporednim, dravskim gradilištima gdje se nastavlja punom parom raditi na konstrukciji posljednjih dviju dionica šetnice koja će u konačnici spojiti istok i zapad grada uz Dravu.

Trojac koji je izvođač radova na ovim gradilištima, tvrtke Hidrogradnja, Vukla i Osijek Koteks, poručuje kako se radi prema planu. Gradilišta smo jučer obišli i ustvrdili kako je uistinu tako. Na donjogradskoj šetnici već se "šepire" amfiteatralne stepenice u punom profilu, najvećim je dijelom nasip proširen u korito Drave, a vidljiva je i prva konstrukcija budućeg pristaništa! Kod Tranzita je pak u tijeku gradnja obaloutvrde do razine gornje grede.

"Na svim se našim gradilištima radovi odvijaju planiranom dinamikom, bez zastoja. U nadolazećem razdoblju na gradilištima u Osijeku sagraditi ćemo još 100 metara obaloutvrde na drugoj poddionici rijeke Drave, postaviti stabilizacijske madrace i kamenu nožicu te 200 m obaloutvrde na trećoj poddionici. Također, nastavljamo i sve ugovorene radove gospodarskog i tehničkog održavanja. Moramo iskazati posebno zadovoljstvo što su Vlada RH i naši glavni naručitelji radova - Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture - prepoznali nužnost i potrebu da se nastave radni procesi gdje god je to moguće te nam dali podršku i osigurali financijska sredstva za nastavak naših radova. Naša je obveza da se svi zaposlenici pridržavaju propisanih mjera zaštite od zaraze i da se izvođenje radova dalje izvršava. Zbog toga u našem društvu neće biti otkaza i bit ćemo u mogućnosti i dalje isplaćivati pune iznose plaća za sve naše zaposlenike. Isto tako, našim daljnjim urednim plaćanjem svih naših poreznih obveza pridonosimo punjenju državnog proračuna iz kojeg će se pomoći onima kojima je to potrebno zbog nužne zabrane rada", kaže direktor Hidrogradnje Nenad Cigić, ističući kako se na svim aktivnim gradilištima Hidrogradnje, pa tako i na ova dva uz Dravu u Osijeku, poštuju sve mjere zaštite radnika koji su sretni što nije došlo do obustave rada.

“Svi smo na određeni način, i privatno i poslovno, pogođeni ovom epidemijom koronavirusa. Naša je sreća u ovoj nesreći da rad i boravak na otvorenim gradilištima značajno smanjuje ugrozu od zaraze za naše djelatnike. U cilju preventivnog djelovanja izdali smo sve potrebne upute našim djelatnicima za postupanja pri radu, postavili im dezinfekcijske punktove te osigurali dezinfekcijska sredstva, rukavice i zaštitne maske. Također, proveli smo dezinfekciju svih naših ureda, radnih prostora i brodskih kabina te ograničili pristup svim nezaposlenim osobama”, poručuje Cigić.

Ivana Solar
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

“LAŽI O SRPSKOM ANTIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU”

O knjizi Mihovila Biočića u Osijeku

Najčitanije iz rubrike