Mozaik
OVOTJEDNE NOVOSTI NA HR TOP 40

Markiz, Aljoša i Starešinić
su svojim singlom “Možda”
ostvarili najviši ulaz na listu
Objavljeno 2. travnja, 2020.

Grupa Vatra udomaćila se na prvom mjestu HR Top 40. Njihova pjesma "Sva naša ljeta" drugi je tjedan zaredom na vrhu liste, a društvo im prave Damir Kedžo i Nina Badrić. Glavna novost ovog tjedna najviši je ulaz snažne pop-pjesme jednostavna naziva "Možda".

Pjesmu izvodi za Porin nominirana grupa Markiz u suradnji s Aljošom Šerićem iz grupe Pavel te Tonijem Starešinićem iz Chui i Mangroove. Na prvo slušanje pjesma "Možda" ljubavne je tematike, no autor i frontmen grupe Andrej Babić u pjesmi vidi vječnu borbu s kojom se suočavaju svi bendovi. Pjesmom postavljaju pitanje - ima li smisla truditi se opstati na glazbenoj sceni, ali daju i dašak optimizma, riječima: "Znam da negdje postoji svijet za nas." S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, Babić je pjesmu odlučio posvetiti zdravstvenim djelatnicima, koji su, kako on kaže, čudo za sebe. Pjesmu izdaje Croatia Records.

- Jako nam je drago da smo najviši ulaz na listi. Posebna zahvala ide Aljoši i Toniju. Pjesmu posvećujemo svim zdravstvenim radnicima koji ovih dana nesebično čuvaju Hrvatsku. Sve te divne ljude zapravo mi je teško povezati s pjesmom, jer njima ne treba čudo, oni su čudo sami za sebe. Naravno, svoje srce šaljemo i našem najdražem, rodnom gradu, našem Zagrebu. Držite se, ljudi! - izjavljuje Babić.

"Hajde reci mi" poručili su iz Letećeg odreda na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu. Ovog tjedna pjesma je ostvarila najveći skok na listi. Za tekst i glazbu zaslužan je glavni vokal grupe Denis Dumančić, a pjesma stiže iz Croatia Recordsa.

Na drugom mjestu liste je Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" u izdanju Croatia Recordsa. "Divlji vjetre" možda neće stići na pozornicu Eurovizije, no radijski eter i dalje obožava tu pjesmu u izvedbi Damira Kedže. Nina Badrić iz Aquarius Recordsa donosi pjesmu zavodljivih nota "Da biram" i zauzima treće mjesto HR Top 40.

Na regionalnim listama situacija je sljedeća: Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" najemitiraniji je u Dalmaciji, a grupa Vatra s hitom iz Dallas Recordsa "Sva naša ljeta" ponijela je titulu najemitiranijih u čak pet regija - Gradu Zagrebu, Istri i Primorju, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i zagorskoj regiji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe, koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.K.
Grupa Vatra udomaćila se na prvom mjestu s pjesmom “Sva naša ljeta” drugi tjedan zaredom
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike