Tehno
MOBITELI

Predstavljena serija Huawei P40
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Huawei P40 oslanja se na nasljedstvo P serije glede njezine vizualne izvrsnosti. Veliki, 1/28-inčni, senzor ima dvostruku veličinu piksela, od 2,44 μm, uz pojačani unos svjetlosti za vrhunske performanse pri slabom svjetlu, a poboljšani periskopski dizajn ostvaruje 10x optički zum. Cijelu liniju ​​pokreće Kirin 990 5G i podržava brzi 5G i Wi-Fi 6 Plus. Napredni hardver ugrađen je u lijepo i kompaktno kućište sa zaslonom Huawei Quad-curve Overflow, koji pruža izvanrednu fluidnost i fleksibilnost.


Huawei P40 Pro i Huawei P40 Pro + opremljeni su zaslonom Huawei Quad-curve Overflow. Inspiriran umjetnošću pokreta, zaslon ima zakrivljeni rub na sve četiri strane, stvarajući oblik koji podsjeća na vodu što se prelijeva s ruba šalice. Izuzetno uski okviri i prostrani okrugli kutovi osiguravaju ergonomsko držanje i izgled bez obruba, a poboljšani čitač otiska prsta na zaslonu nudi 30 posto bržu biometrijsku provjeru autentičnosti.


Ugrađen u flagship modele serije Huawei P40 i napredni je sustav kamera Ultra Vision Leica, dostupan u konfiguracijama s trostrukim, četverostrukim i peterostrukim kamerama. Flagship uređaje iz serije P40 pokreće Kirin 990 5G, koji integrira mogućnosti 5G povezivosti s najsveobuhvatnijom podrškom za 5G veze, robusne AI funkcionalnosti te vrhunsku energetsku učinkovitost. Responzivnost zaslona i gaming doživljaj podignuti su na još višu razinu zahvaljujući unaprijeđenom grafičkom prikazu, koji iskorištava mogućnosti 90 HZ panela na modelima P40 Pro i P40 Pro+. Huawei P40 i P40 Pro u Hrvatskoj će biti moguće prednaručiti do 5. travnja u 23:59, a svi oni koji se odluče na prednarudžbu na poklon će dobiti i pametni sat Huawei Watch GT 2 Sport. Službeni početak prodaje na našem tržištu je 6. travnja.


Preporučena maloprodajna cijena Huaweija P40 je 5999 kuna, a model P40 Pro dolazi uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 7799 kuna. M.R.
Najčitanije iz rubrike