TvObzor
HRT

Junaci našeg doba
Objavljeno 3. travnja, 2020.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 6. travnja, na Prvom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 počinje s prikazivanjem serije dokumentarne "Junaci našeg doba‘‘, u trajanju od pet epizoda.

Postoje naime neki trenutci koji se ne zaboravljaju i ostaju u našem sjećanju. Dakako, ponajviše se sjećamo onih koji su bili neobično hrabri i uporni. Te ljude među nama s punim pravom i sasvim objektivno možemo nazvati junacima. Pa tko su ti ‘junaci našega doba‘?

Voljeli nogomet ili ne, odgovor se nameće. To su dvadeset dva hrvatska nogometaša i njihov izbornik. To su oni koji su se predanošću izdigli iznad ponora poraza i zaborava te se otisnuli u neizvjesnost. Nastavak te priče je povijest. Godine 2018. u Rusiji imali smo naše junake, svjetske doprvake. Ovo je dokumentarna serija od pet nastavaka o životnim i sportskim putovima tih nogometnih heroja. Serija prati nastup naše izabrane vrste u Rusiji, svih sedam odigranih utakmica, kao i nezaboravan doček u domovini. U pripremi i realizaciji korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i sva raspoloživa građa. Ova serija prati svaki korak Vatrenih od trenutka dramatičnih, već gotovo izgubljenih kvalifikacija do finalne utakmice u Moskvi. Uz podsjećanje na svaku utakmicu Svjetskog prvenstva serija "Junaci našeg doba" donosi i posebne priče o najvažnijim akterima i ključnim igračima Vatrenih.

Uz iscrpne intervjue s junacima donosimo i razgovore s članovima njihovih obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima mlađe dobi te analiziramo što je vatreno srebro donijelo hrvatskom nogometu, sportu i društvu i jesmo li uspjeli iskoristiti veličanstveni uspjeh.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike