Novosti
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Virovitičko-podravskoj županiji nema novih oboljelih
Objavljeno 2. travnja, 2020.

Najvažnija vijest s jutrošnje konferencije za tisak Stožera Civilne zaštite Virovitičko-podravske županije je da područje ove županije nema novih oboljelih, ostala je na ranije rečenom bračnom paru, dale dvoje oboljelih. Potvrdili su to predsjednik Stožera Marijo Klement  te epidemiolog dr. Miroslav Venus. Venus se posebno osvrnuo na činjenicu kako je službena stranica Vlade RH  www.koronavirus.hr objavila podatak kako VPŽ ima četiri zaražena, koji nije istinit. 
-Naime, radi se o činjenici da je na toj stranici objavljen podatak o dvoje oboljelih kojima na osobnim iskaznicama stoji prebivalište naše županije, a ne žive niti su se zarazili ovdje. Učinit ćemo sve, zamoliti relevantne da oboljele broje u mjestima gdje su i oboljeli, odnosno gdje žive, a ne na osnovu onoga što im piše na osobnim iskaznicama. Dakle, VPŽ ima zasada samo dvoje oboljelih i važno je reći kako je jedan izravan kontakt s njima rezultirao negativnim uzorkom. Poslano je još osam uzoraka na analizu i te rezultate očekujemo do kraja dana ili sutra ujutro– rekao je Venus. Na pitanje novinara zašto se ne otkriva mjesto ili grad u županiji odakle je dvoje oboljelih, predsjednik Stožera Klement je rekao:
-Najvažnije je da je situacija pod kontrolom, oboljeli su u karanteni i smatramo da nema potrebe govoriti o kojoj se lokaciji radi jer širenja nema i nema mjesta bilo kakvoj panici, struka jako dobro radi svoj posao. – zaključio je Klement. 

Ravnatelj Županijske bolnice Virovitica Dinko Blažević na upit novinara o kapacitetima za oboljele je rekao kako je Bolnica spremna za sve oboljele s blagim i srednjim simptomima bolesti što je određeno i odlukom Ministarstva zdravstva kojom je organizacijski i određeno da se pacijenti s težim simptomima usmjeravaju na regionalne respiracijske centre, što za pacijente VPŽ znači Centar u KBC-u Osijek.
- Isto tako mi u našoj bolnici raspolažemo s dovoljnim brojem respiratora za hitne slučajeve.- rekao je Blažević.        

 Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike