Crna kronika
OBDUKCIJA POTVRDILA

Nastavak istrage, pronađeno tijelo ubijenog mladića
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Za ubojstvo 21-godišnjaka iz Zagreba policija je prijavila 19-godišnjeg mladića iz Osijeka
ZAGREB


Nakon provedene obdukcije potvrđeno je da je mrtvo tijelo, pronađeno u Savi, 21-godišnji mladić iz Zagreba. I prije pronalaska tijela za ubojstvo 21-godišnjaka, koje se dogodilo početkom ožujka na nasipu Save, u zagrebačkom naselju Prečko, osumnjičen je 19-godišnji Osječanin.


Zagrebački policajci 23. ožujka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, sumnjičeći ga za ubojstvo 21-godišnjaka. Nakon što je mladi Osječanin uhićen i predan u Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, protiv njega pokrenuta je istraga. Pet dana kasnije. 28. ožujka, oko 14.30 sati, u Strmcu Bukevskom, u rijeci Savi pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe. Tijelo je tijekom šetnje ugledao građanin i to dojavio policiji. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.


U ponedjeljak je utvrđen je identitet osobe čije je tijelo građanin pronašao te je potvrđeno da je riječ o ubojstvu.


Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu sumnjiči 19-godišnjeg Osječanina da je 7. ožujka u Zagrebu, s namjerom da da ubije, nazvao 21-godišnjaka mobitelom i pozvao ga da dođe na nasip s lijeve strane rijeke Save, kod naselja Prečko.


Dvadesetjednogodišnjak je, ništa ne sumnjajući, došao na poziv te su se sastali između 19 i 20 sati na dogovorenom mjestu. Dvojicu mladića ranije je upoznao njihov zajednički prijatelj. Kada su se sastali, 21-godišnjak i 19-godišnjak su se spustili po nasipu do obale Save i nastavili razgovarati te je došlo do svađe i naguravanja, a potom i do fizičkog sukoba tijekom kojeg je 19-godišnjak ubio 21-godišnjaka. Potom je njegovo mrtvo tijelo, kako ne bi bilo otkriveno, bacio u Savu zajedno s torbicom u kojoj su bili osobni dokumenti i svežanj ključeva žrtve. Ubojica je uzeo mobitel 21-godišnjaka, što je kasnije i pomoglo policiji pri otkrivanju njegovog identiteta. Pješice se vratio od Save kroz naselje i sa svog mobitela nazvao taksi koji ga je odvezao do Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu te je 8. ožujka ušao u prvi vlak za Osijek. Kada je došao u Osijek mobitel 21-godišnjaka bacio je u Dravu.

Nakon što ga je dežurni državni odvjetnik ispitao, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv Osječanina odredio istražni zatvor. Podsjetimo, majka nestalog mladića prijavila je njegov nestanak, a policija je locirala njegov mobitel zadnji puta kod Save. Istraga je pokrenuta i, na žalost, završila je na najgori mogući način. Navodno je Osječanin priznao ubojstvo, no tvrdio je da je 21-godišnjak napao njega, i da se samo branio. Motiv ubojstva nije poznat, no kako se moglo doznati, mladići u se posvađali oko jednog prijatelja s juga Hrvatske. Još uvijek se utvrđuje i način na koji je 19-godišnjak ubio 21-godišnjaka.


Sandra Lacić
21

dan zagrebačka policija tragala je za tijelom 21-godišnjaka kojega je ubio Osječanin
DO UBOJICE DOŠLI PRAĆENJEM POZIVA
Policija je do 19-godišnjaka došla nakon suradnje s teleoperaterom. Naime, posljednji signal mobitela 21-godišnjaka zabilježen je uz savski nasip, a posljednji njegov je broj nazvao 19-godišnjak. Policija je 19-godišnjaka pronašla u Osijeku, gdje se vratio odmah nakon ubojstva. Uslijedila je kriminalistička istraga nakon koje je mladić uhićen i prevezen u Zagreb. Mladić je kazneno prijavljen za ubojstvo, a nakon ispitivanja kod suca istrage Županijskog suda Zagreb, odveden je u istražni zatvor. Sada mu prijeti višegodišnja zatvorska kazna.
Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

Najčitanije iz rubrike