Kultura
NOVI PROJEKT

HNK u Zagrebu za vas
Objavljeno 2. travnja, 2020.
Kako bi nam vrijeme u našim domovima što brže prolazilo i kako bismo uživali u nekim djelima koja su nam nepoznata ili se podsjetili na ona koje smo zaboravili, umjetnici HNK u Zagrebu ponudit će listu svojih prijedloga. Naime, namjera je novog online projekta središnjeg nacionalnog kazališta, da vrijeme koje moramo provoditi izolirano, provodimo zajedno zanimljivo i uzbudljivo. Stoga će umjetnici zagrebačkoga HNK, kojima je također radni prostor unutar zidova njihovih domova, kroz tjedne otkrivati u čemu oni uživaju, što gledaju, čitaju, slušaju te kako provode dane...


Novi projekt HNK u Zagrebu otvorit će danas, 2. travnja, intendantica Dubravka Vrgoč,


Dubravka Vrgoč završila je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao kazališni kritičar pisala je za „Vjesnik“ te surađivala u domaćim i međunarodnim kulturnim časopisima. Deset godina bila je ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, šest godina predsjednica Europske kazališne konvencije, a od 2014. je intendantica HNK u Zagrebu.


Prijedloge umjetnika za provođenje vremena kod kuće moći ćete čitati na web stranicama kazališta www.hnk.hr i na Facebook stranici. Za vas će u narednih tjedan dana pisati i s vama komunicirati te predlagati djela, glazbu, filmove: prvakinja Baleta Iva Vitić Gameiro, prvak Drame Dušan Bućan, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić, ravnatelj Drame Ivica Buljan i glumica Iva Mihalić. N.Vek.
Narcisa Vekić
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

Najčitanije iz rubrike