Dome slatki dome
LIFESTYLE PAMETNI UREĐAJI

Koliko tehnologija pojednostavljuje život
Objavljeno 2. travnja, 2020.
Važnije je da imamo nešto što nas ispunjava zadovoljstvom i obogaćuje, nego da imamo mnogo toga zapravo nepotrebnog

Na početku novog desetljeća vidljiv je jedan od posljednjih velikih trendova – minimalistički način življenja, a mnogi mu se priklanjanju prilagođavajući razne aspekte svojih života.

Mlade generacije sve se češće opiru tradicionalnom načinu razmišljanja „više je bolje“. Osim praktičnosti življenja u manjim, ekonomičnijim domovima i s manjim životnim troškovima, događaju se i promjene u stavovima i načinu razmišljanja – važnije je da imam nešto što me ispunjava zadovoljstvom i obogaćuje, nego da imam mnogo toga zapravo nepotrebnog.

Manje stvari
Posjedovanje manje stvari u manjim prostorima za življenje može biti zaista oslobađajuće, i sve češće poklapa se s minimalističkim principima života. No, to ne treba brkati s pojednostavljenim življenjem. LG u ovom trendu ne vidi prijetnju, nego priliku te svojom linijom proizvoda za dom nastoji unaprijediti doživljaj udobnosti doma.

Kad govorimo o dizajnu, cilj je neobična, upadljiva jednostavnost – strategija koju danas prate vodeće tehnološke kompanije. Primjerice, LG-ev premium brand SIGNATURE opremljen je najboljim tehnološkim rješenjima na tržištu, a kolekciju pritom odlikuje osobiti minimalistički stil koji odiše elegancijom i savršeno se uklapa u svaki moderan dom. Jednostavan, a sjajan dizajn ono je što čini LG-eve proizvode tako privlačnima, savršenim primjerima novog vala minimalizma te dokazuje da manje kompleksan dizajn omogućuje da se, primjerice kućanski aparati uklope u uređenje svakog doma. Unutar kolekcije je i LG SIGNATURE OLED TV R, nastao na ideji da televizor ne bi trebao zauzimati previše prostora kad se ne koristi, jer se njegov zaslon tad može „zarolati“ nazad u postolje. Ako svemu tome dodamo podršku za umjetnu inteligenciju (AI) korisnici dobivaju dodatnu platformu koja ih povezuje s budućnošću.

Kad je riječ o eleganciji doma - LG Objet, kao drugi premium brand kompanije, predstavlja idealno rješenje za dizajnere minimaliste u potrazi za savršenim višenamjenskim uređajima koji oslobađaju prostore viška namještaja. Eksperimentalni oblici ove jedinstvene kolekcije ne zakrčuju prostor. Svaki komad namještaja ugodne je i čiste estetike, zauzima manje prostora i pridonosi praktičnosti svakodnevnog života: TV zasloni koji se mogu pomicati i otkriti spremišta skrivena iza displeja, pročišćivači prostora koji mogu poslužiti istovremeno i kao noćni ormarići i postaje za bežično punjenje mobitela…

S druge strane, praktični LG Styler izvrstan je izbor za dom za sve ljubitelje mode koji žele garderobne ormare bez da za njih žrtvuju čitave prostorije. Dovoljno je postaviti Styler pokraj ormara, a uz iznenađujuću prostranost, odjeću održava svježom i izglačanom.

Pametna mreža
LG je nedavno predstavio novi i jedinstven uređaj za vrtlarstvo koji je namijenjen korištenju u zatvorenom prostoru. Njime se podiže učinkovitost na novu razinu omogućavajući korisnicima da uzgajaju vlastite začine i bilje u svom domu. Tehnologija osigurava svjetlost, temperaturu i kontrolu navodnjavanja, a praktična pakiranja sjemenja i aplikacija za praćenje rasta pomažu korisnicima da se bave uzgojem namirnica u vlastitom domu.

Kontrolu LG-jeve pametne mreže povezanih uređaja pojednostavljuje upotreba mobilne aplikacije LG ThinQ pomoću koje korisnici mogu povezati i upravljati svim LG-jevim pametnim uređajima koristeći govorne naredbe.

Stilovi življenja danas su sve osvješteniji i korisnici mnogo više pozornosti pridaju korištenju energije i upravljanju otpadom. Učinkovito življenje definira se kao stil života kojem je „cilj smanjiti utjecaj na okoliš na način koji je održiv – kako za Zemlju, tako i za čovjeka“. Industrije shvaćaju da je energetska učinkovitost dobra i za posao, pa se tako LG još lani obvezao postići ugljičnu neutralnost do 2030. Iz ovih navedenih primjera vidljivo je kako kompanije danas prilagođavaju svoju ponudu prema potrebama suvremenih korisnika nudeći inovativne proizvode koji su multifunkcionalni, vrhunski dizajnirani te se uklapaju u svaki moderni dom.

Marin Režić
Stilovi življenja danas su sve osvješteniji, pozornosti se pridaje korištenju energije i upravljanju otpadom
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike