Regija
UMIROVLJENICI OTKAZALI SVE AKTIVNOSTI

Druže se i hrabre preko Facebooka
Objavljeno 2. travnja, 2020.
NAŠICE

S obzirom na to da je koronavirus najveća ugroza za zdravlje starijih osoba, posebice ako boluju od određenih kroničnih bolesti, upravo bi se one trebale najviše paziti i ne izlaziti iz svojih domova.

Tako je našička Udruga umirovljenika, koja ima više od 670 članova, morala odgoditi sve svoje planirane aktivnosti. Kako navodi predsjednik Udruge Boško Dundović, članovi vrlo teško podnose ovu samoizolaciju i zatvorenost u kući jer su se naviknuli svakodnevno družiti. Jako im nedostaju subotnja druženja na kojima su uz šalicu kave prepričavali svoje tjedne doživljaje. Nedostaje im umirovljenički zbor te aktivnosti u zajedničkim prostorijama poput igranja šaha i čitanja dnevnih novina.

- Tijekom godine organizirali smo brojne aktivnosti u cilju druženja svih članova kako bismo ih izvukli iz njihovih domova. Tako smo za ovu godinu planirali odlazak na izlete u prirodu, kazalište, toplice te posjete hrvatskim gradovima u cilju upoznavanja brojnih znamenitosti. Nažalost, morat ćemo sve to odgoditi i zato nam je jako teško - rekao je predsjednik Udruge.

Kako navodi Dundović, svi se umirovljenici pridržavaju propisanih uputa, unutar su svojih kuća i ne izlaze na ulice. Svi članovi udruge u stalnom su kontaktu, a druženja su se preselila na Facebook stranice preko kojih se dopisuju te krate vrijeme gledajući televiziju, kuhajući, heklajući. Umirovljenike obilaze njihove obitelji, volonteri Crvenog križa te žene iz programa "Zaželi" opskrbljujući ih potrebnim namirnicama.

Također, predsjedništvo Udruge obavijestilo je sve svoje članove kako im se mogu javiti na broj 098 22 67 99 ako im je potrebna dostava hrane i lijekova.

- Svakodnevno kontaktiramo svoje članove i spremni smo im pomoći, a često je dovoljan i jedan telefonski razgovor kako se ne bi osjećali sami te da znaju kako se imaju na koga osloniti - rekao je predsjednik Udruge te apelirao na sve neka se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi ova izolacija što kraće trajala i kako bi se što prije mogli vratiti svim svojim aktivnostima.

M. Kunac
Nedostaju im subotnja druženja na kojima su uz šalicu kave prepričavali tjedne doživljaje
Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike