Crna kronika
UHVAĆENI LOPOVI IZ SLAVONSKOG BRODA

Mladići provalili u 26 objekata
Objavljeno 1. travnja, 2020.
SLAVONSKI BROD - Dok većina građana provodi dane zatvorena u svojim domovima, lopovi i dalje kradu gdje god stignu. Policija u Slavonskom Brodu uhvatila je jednu takvu ekipu koja je osumnjičena za 26 provala i krađa, a uz njih su prijavljene još četiri osobe koje su ukradenu robu kupovale. Mladi provalnici stari 20 i 22 godine napravili su više od 200.000 kuna štete.

Klupko se počelo raspetljavati kada su policajci u petak dobili dojavu o provali u Slavonskom Brodu. Nekoliko sati kasnije, u subotu rano ujutro, uhvatili su tri osobe, uz mladiće i 49-godišnjakinje, koje su osumnjičili za provalu. Istraživanjem je utvrđeno da su 20-godišnjak i 22-godišnjak provalili u skladište trgovine i ukrali 622 kutije raznih cigareta, više desetaka paketića duhana i nekoliko stotina kuna. Na temelju naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen je i automobil 27-godišnjaka u kojem je pronađen dio ukradenih cigareta. Također je pretragom kuća 20-godišnjaka i 22-godišnjaka, na području Slavonskog Broda, pronađen drugi dio ukradenih predmeta. Daljnjim istraživanjem mladići su osumnjičeni da su od 1. studenoga prošle do 27. ožujka ove godine izveli 26 krađa.

- Obijanjem vrata ili razbijanjem stakala na prozorima ulazili su u kuće, vikendice, ugostiteljske objekte, a u tri slučaja provalili su u kontejnere građevinskih tvrtki u Slavonskom Brodu, Grabarju, Sibinju, Glogovici, Brodskom Stupniku, Starom Slatiniku i Vranovcima. Krali su motorne pile, trimere, agregate, motorne prskalice, bušilice, brusilice, leđne prskalice, televizore, motorni kultivator, sjeckalicu za grane, dvogled, harmoniku, solarne akumulatore, planinarsku opremu, alkoholna pića, metar izrezanih drva te veću količinu raznog alata, i to škare, kliješta, čekić - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Dio ukradenih predmeta bit će vraćen vlasnicima. Mladim provalnicima određen je istražni zatvor. Policija je prijavila i ljude koji su kupovali ukradene stvari iako su znali kako su nabavljene. Zbog šest kaznenih djela prikrivanja policajci podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu protiv dvojice 27-godišnjaka, 36-godišnjaka i 49-godišnjakinje, jer su kupili određene predmete od znanaca, uhićenih mladića, iako su znali da predmeti potječu iz kaznenih djela. S.Lacić
Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike