Regija
I VETERINARI RADE PREMA POSEBNOM PROGRAMU

Ljubimce na pregled ako je hitno
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
VIROVITICA - Ovih dana u posebnim uvjetima rade i veterinari. Zabrinuta vlasnica francusku buldogicu Gitu po lijek za kašalj dovela je u veterinarsku ambulantu.

– Unazad sedam-osam dana kašljala je malo više, i onda smo se odlučili podružiti s ovim krasnim ljudima koji nam uvijek sve lijepo objasne i iziđu ususret – kazala je Ivana Kepka. U ambulantu nema ulaska bez dezinfekcije, ali ni gužve u čekaonici. Pojašnjeno nam je pod kojim uvjetima vlasnici mogu ljubimce dovesti na pregled.

- Ulazi jedna po jedna životinja. Radimo podijeljeni u dva tima, tako da u slučaju zaraze kućne ljubimce uvijek ima tko liječiti. Neki hitni slučajevi su otežani, primjerice okoti kod pasa, torzija i zavrnuće želuca, nekakve traume, udarci automobila. Iako istraživanja kažu da se virus ne prenosi s kućnih ljubimaca na ljude, a ni obrnuto - rekla je doktorica veterine Viviane Gros, veterinari pozivaju na oprez.

– Apeliramo da ako nije stvarno hitan slučaj neka ljudi pokušavaju izbjegavati dolazak, jer tako u jednu ruku štite sebe, i štite nas koji se na kraju krajeva isto brinemo o tim kućnim ljubimcima – rekao je veterinar Vedran Šantić. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike