Sport
ODGODA OD GODINU DANA

SP u atletici održat će se 2022.
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Zbog novog termina Olimpijskih igara u Tokiju počeli su se mijenjati kalendari natjecanja i u ostalim sportovima. Svjetska atletska federacija prva je objavila kako je odgodila svoju veliku smotru, odnosno odlučila je pomaknuti za godinu dana održavanje Svjetskog prvenstva, Svjetska atletska smotra bila je na rasporedu u kolovozu sljedeće godine, ali će se zbog Olimpijskih igara u Tokiju održati tek od 6. do 16 kolovoza 2022. u američkom Eugeneu. Grad domaćin ostao je isti, ali godina održavanja se promijenila.

Koronavirus je potpuno pobrkao atletske planove, ne samo za ovu nego i sljedeću godinu. Odgađaju se mitinzi i Dijamantna liga, atletika je kao i sav ostali sport na stanci, a kada će sve ovo završiti teško je prognozirati.

Podsjetimo, nije se održalo ni Svjetsko dvoransko prvenstvo koje je od 13. do 15. ožujka trebao ugostiti kineski grad Nanjing. Zbog širenja koronavirusa, a čiji je epicentar bio kineski grad Wuhan, dvoransko prvenstvo je odgođeno, a bio je to tek početak odgađanja ili potpunog otkazivanja natjecanja diljem svijeta. Vrhunac je bila odgoda Olimpijskih igara u Tokiju, a zbog toga će mnogi sportski savezi morati prekrajati kalendar svojih natjecanja. Ipak, Olimpijske igre su najveći sportski događaj na svijetu i sve je podređeno njima. I. Li.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike