Sport
HNS ĆE VJEROJATNO OBJAVITI OČEKIVANU ODLUKU

Još mjesec dana odgode
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Mirovanje hrvatskih nogometnih prvenstava na svim razinama nastavlja se i dalje

Danas službeno istječe rok na moratorij igranja nogometa u Hrvatskoj koji je HNS, zbog pandemije koronavirusa, donio prije dva tjedna. Čovjek ne treba biti nuklearni fizičar i zaključi kako će se mirovanje hrvatskih prvenstava na svim razinama nastaviti.

Prema onome što govore tijela koja su nadležna za praćenje i borbu protiv pandemije nalazimo se u razdoblju kada bi ona trebala doživjeti svoj vrhunac, što znači kako će nogomet još neko vrijeme biti na čekanju.

Stanka se nastavlja
Prema dostupnim informacijama Izvršni odbor HNS-a odluku o produžetku moratorija donijet će najkasnije do kraja ovoga tjedna. Ako ona ne bude objelodanjena već danas, onda će se dogoditi u četvrtak. Najizvjesnije je kako će biti određeno novih mjesec dana čekanja.

- Od početka krize izazvane koronavirusom pratimo situaciju i surađujemo s nadležnim tijelima Republike Hrvatske. Otkako smo donijeli prvu odluku o dvotjednoj odgodi situacija se samo pogoršavala, što se i očekivalo. Stručnjaci smatraju kako smo sada vrlo blizu vrhunca pandemije, pa odluka o produžetku odgode svih natjecanja koja su pod nadležnosti HNS-a nije upitna. Jedino je pitanje na koje će se vremensko razdoblje ona odnositi. Najvjerojatnije će to biti mjesec dana, odnosno do početka svibnja, a onda ćemo vidjeti kakva će tada biti situacija - kaže Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a.

Još uvijek je posve neizvjesno kada će se Europa, a s njom zajedno i Hrvatska, obračunati s opakim virusom. U nogometnom svijetu svi se nekako nadaju kako će stvari krenuti nabolje kada stigne toplije vrijeme, jer koronavirus ne može opstati na temperaturama višim od 26 Celzijevih stupnjeva. Dakle, sve što možemo jest nadati se kako će priroda priskočiti u pomoć te da ćemo imati iznadprosječno toplo proljeće.

Razrađuju se scenariji
Između ostaloga, HNS je donio i odluku prema kojoj se aktualna natjecateljska sezona, koja je u stanju mirovanja, treba zaključiti do 28. lipnja. Jasno, i ta je odluka podložna promjeni, ovisno o uspješnosti borbe protiv pandemije. Taj je zaključak donesen ako bi se dogodio najoptimističniji scenarij prema kojemu bi se sezona mogla nastaviti u prvim danima svibnja. U ovom trenutku to ne izgleda baš izvjesno, no sportski je nadati se.

- Razrađujemo mnogo raznih scenarija, a nadamo se najboljem. Međutim, moramo biti spremni i na one lošije opcije, ako se sezona ne bude mogla nastaviti početkom svibnja. Ima raznih kombinacija, ali ne bih sada špekulirao o njima. Javnost će na vrijeme biti upoznata s odlukama koje donese Izvršni odbor HNS-a. U ovome je trenutku najvažnije imati pripremljene opcije za sve moguće raspete. Moramo biti spremni za nastavak kada se za to stvore uvjeti, a dotad trebamo biti strpljivi i, naravno, disciplinirani u borbi protiv koronavirusa - zaključio je Ante Vučemilović-Šimunović.

Dalibor Keler
svibanj
HNS RAZMIŠLJA O PETOM MJESECU
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike