Crna kronika
DOMIŠLJATOST ŠVERCERA

Letjelica izbacila 80 kg duhana pokraj Gradišta
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Kako je granica zatvorena za putnički promet, duhan je iz Bosne prokrijumčaren manjim avionom

Iako su granice s Bosnom i Hercegovinom zatvorene za putnički promet, šverc se ipak nastavlja. Prema uzoru na meksičke narkokartele, šverceri duhana su u subotu letjelicom iz Bosne i Hercegovine dostavili u Hrvatsku, kod Gradišta, oko 80 kilograma duhana. Međutim, budnost policajaca u izvanrednim pandemijskim uvjetima rezultirala je hvatanjem krijumčara na tlu. Za letjelicom se još traga.


Naime, u subotu oko 17.30 sati, policajci su na terenu, nadzirući moguće zabrane napuštanja prebivališta, na nebu iznad Gradišta kod Županje uočili kruženje nepoznate letjelice. Nešto kasnije su u blizini uočili i Mercedes vinkovačkih registracija koji je izbjegavao njihovu kontrolu. Policajci su ubrzo zaustavili automobil i vozača, 45-godišnjaka iz Vođinaca, u Ulici Matije Gupca u Gradištu. Pri pregledu automobila pronađeno je osam plastičnih vreća duhana, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, ukupne težine 79,25 kilograma. Kako doznajemo iz policije, 45-godišnjak je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, vodeći računa o primjeni mjera zaštite od prijenosa koronavirusa.


- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako se 45-godišnjak u subotu oko 18 sati dovezao Mercedesom u industrijsku zonu u Gradištu te u prtljažnik automobila smjestio spomenutih osam vreća duhana, koje su, prema prethodnom dogovoru, na označeno mjesto izbačene iz nepoznate letjelice. Potom se 45-godišnjak automobilom udaljio iz industrijske zone u smjeru Gradišta, gdje ga zaustavljaju policajci. Jedinica za upravljanje zračnim prostorom Republike Hrvatske evidentirala je u 17.25 sati neovlašten ulazak nepoznate letjelice u zračni prostor Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine, gdje je letjelica i izišla u 18.05 sati - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.                              

U nedjelju, u 15 sati, osumnjičeni je 45-godišnjak uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo "nedozvoljena trgovina" predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Za sada još nije poznato o kakvoj vrsti letjelice se radilo, no kako doznajemo od lokalnog stanovništva radilo se o manjem avionu. Nije poznato ni je li tom letjelicom upravljao pilot ili je sve odrađeno "na daljinski".


Sandra Lacić
79,25

kg duhana nalazilo se u osam vreća pronađenih u Mercedesu
40

minuta letjelica je kružila iznad Gradišta kod Županje, priopćila je policija
Nakon što je izbacila duhan na hrvatsko tlo, letjelica se vratila u Bosnu i Hercegovinu
Možda ste propustili...

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike