Mozaik
“LIVING ROOM CONCERT FOR AMERICA”

Od kuće su zapjevali Alicia, Billie, Mariah, Green Day, Grohl i - Backstreet Boysi
Objavljeno 31. ožujka, 2020.

Eltona Johna toliko je dirnula pjesma koju je Alicia Keys otpjevala svirajući klavir u svojoj dnevnoj sobi na početku “The iHeart Living Room Concert for America” u nedjelju navečer, da je poželio zapjevati svoju pjesmu.

No nije mogao jer 73-godišnji Elton u samoizolaciji je u kući koja nije primjerena koncertima, pa čak ni onim kućnim. “Moram biti u karanteni u jedinoj kući u kojoj sam ikada bio koja nema klavir”, poručio je Elton sjedeći za stolom u svojem raskošno uređenom domu. No, iako osobno nije mogao pjevati, Elton je bio voditelj programa ovog posebnog koncerta, dok su ostali slavni glazbenici izvodili svoje pjesme u sklopu online-koncerta, koji je uživo emitiran online i na televiziji Fox.

Mariah Carey, koja je prošlog petka proslavila svoj 50. rođendan, otpjevala je “Be My Bab” i posvetila je svojoj djeci uz poruku da im zahvaljuje “što su ostali s njom kod kuće i što se mnogo ne žale”. Nakon što je otpjevala pjesmu rekla je kako će, iako je kod kuće, staviti rukavice.

Mlada pjevačica i dobitnica Grammyja, Billie Eilish, pjevala je s kauča u svojoj kući u Los Angelesu, a njezin brat Finneas sjedio je do nje i svirao gitaru. Izveli su akustičnu verziju hita “Bad Guy”. Prije točno godinu dana izišao je njihov nagrađivani debi-album “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”. Iz svoje dnevne sobe javila se i Demi Lovato, koja na klaviru zapjevala “Skyscraper”.

U kućnom izdanju, u kariranoj košulji uz gitaru, Dave Grohl izveo je akustičnu verziju pjesme “My Hero” i posvetio ju svim službama koje pružaju pomoć oboljelima, ali i nemoćnima, u doba pandemije. “Ako perete ruke dok pjevate zadnji refren, bit će sve u redu” poručio je Grohl.

Pjevačica Camila Cabello je u karanteni u Miamiju s dečkom Shawnom Mendesom. On je svirao gitaru dok je ona pjevala “My Oh My”, uz povremeno provjeravanje kompliciranih stihova na svom iPhoneu.

Tim McGraw izveo je “Something Like That” sjedeći na rubu odskočne daske na svojem bazenu. Malo ga omeo vjetar, kao i njegov pas, ali bio je zadovoljan svojom izvedbom i objavio je kako bi mogao odsvirati cijeli koncert tako.

Sam Smith je iz svoje spavaće sobe u Londonu otpjevao a cappella verziju svog hita “How Do You Sleep”, a pjevačicu H.E.R. izvela je solo na gitari iz svoje dnevne sobe u New Yorku. Lady Gaga je pozvala gledatelje “da pronađu radost kako god znaju” tijekom ove krize. U ovu su se svrhu ponovno okupili i Backstreet Boysi, nastupivši zajedno, ali svaki iz svog doma.

Svi izvođači pozvali su publiku da donira novac dvama humanitarnim organizacijama: Feeding America i First Responders Children’s Foundation. “Svi vi koji se borite za to da nam osigurate sigurnost, naša ste inspiracija”, rekao je Elton John te uz sinove klavijature ipak otpjevao djelić pjesme “Don’t Let the Sun Go Down On Me” na kraju koncerta. T.Kvorka
“Ako perete ruke dok pjevate zadnji refren pjesme ‘My Hero’, bit će sve u redu” poručio je Dave Grohl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike