Osijek
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA: SMANJUJE SE BROJ NOVOOBOLJELIH

Obolio policajac, propusnice mogu dobiti vlasnici vrtova i vikendica izvan prebivališta
Objavljeno 30. ožujka, 2020.

OSIJEK - U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, pa je od početka te infekcije dosad oboljelo ukupno 46 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite, koji ističe da se broj novooboljelih smanjuje.

Župan Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare kako su  42 pacijenta u evidenciji osječkoga KBC-a, a četiri u našičkoj Općoj bolnici.

Dodao je da je 14 osoba hospitalizirano u osječkome KBC-u, od kojih su u četiri na respiratoru, jedan pacijent je hospitaliziran u Općoj bolnici u Našicama, a neki su već i otpušeni iz bolnice.

 

 

 

- Smanjuje se broj novozaraženih što je vrlo bitno i to je rezultat provođenja mjera svih stožera. Sve naše zdravstvene ustanove danas se opremaju potrebnom opremom za nesmetani rad naših zdravstvenih djelatnika – kazao je župan Ivan Anušić dodajući kako će od danas propusnice za napuštanje mjesta prebivališta dobiti i one osobe koje imaju vrtove, vikendice izvan tih mjesta.


Nema zdravstvenih djelatnika pozitivnih na koronavirus, pozitivan je jedan policajac

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić izvijestio je kako je 119 djelatnika te ustanove u samoizolaciji, ali niti jedan medicinski djelatnik i nitko od nemedicinskog osoblja zasad nije pozitivan na koronavirus.

Trenutačno je u županiji u samoizolaciji 709 osoba. Pacijenti koji su na respiratoru su stabilno, nisu životno ugroženi i nadamo se da ćemo ih uskoro prebaciti u stacionar, rekao je Zubčić.

Istaknuo je kako osječki KBC zasad ima više od 300 postelja za smještaj srednje teških pacijenata, a respiracijski centar ima kapacitet za više od 50 pacijenata, uz mogućnosti proširenja.


Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske objavio je da su u kršenju samoizolacije otkrivene dvije osobe i to na dvije dojave. Policija je obišla 38 osoba koji se nalaze u samoizolaciji i utvrđeno je kako nitko od njih nije kršio mjeru samoizolacije. Jedan djelatnik PU Osječko-baransjke je pozitivan na koronavirus a 11 ih se nalazi samoizolaciji. Na 8 punktova koje prati, policija je provjerila 1319 vozila od kojih je 11 bilo bez propusnice te su vraćeni.

Govoreći o dinamici testiranja na koronavirus, ravnatelj županijskoga Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić je istaknuo kako je situacija na tržištu takva da testova ima vrlo malo.

S testovima koje imamo radimo slučajeve koji su prioritetni. Imamo više od 200 testova u čekanju, određenu količinu testova trebali bismo dobiti sutra, a osječki KBC testiranje bi trebao početi od srijede pa će nas to vrlo brzo rasteretiti, poručio je Pandžić.

T. Prusina/H

Možda ste propustili...

CJELODNEVNI EKO FESTIVAL U PARKU KRALJA DRŽISLAVA

Učili o pravilnom odlaganju otpada

ZABAVNI I EDUKATIVNI SADRŽAJI U HENGLOVOJ ULICI

Europski tjedan mobilnosti s nultim emisijama za sve

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SREDIŠNJA MANIFESTACIJA UKRAJINACA U OSIJEKU

Koncert folkloraša nije
mogla omesti ni korona

2

OSJEČKI IZVIĐAČI

Javorovci na izletu u Kopačkom ritu

3

POTEŠKOĆE U PRODUŽENOM BORAVKU

Škole su premale i
nemaju dovoljno učitelja