Novosti
ŽUPANIJSKI STOŽER

Na istoku Slavonije 11 oboljelih od koronavirusa
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Za vikend 154 kršenja mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta!

Vezani članci

I DALJE ŠETAJU OSJEČKO-BARANJSKOM ŽUPANIJOM

Za vikend šest kršenja samoizolacije, 4 u Osijeku i dva u Belom Manastiru.

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije priopćio je u ponedjeljak kasno popodne da je na istoku Slavonije još jedan osoba zaražena koronavirusom pa je sada u ovoj županiji 11 oboljelih. U priopćenju navode kako su od Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije dobili potvrdu o još jednoj osobi iz Nuštra zaraženoj COVID-19 virusom.

S jučerašnjim danom testirano je ukupno 112 osoba, u samoizolaciji je 780 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana bilo je 20 dojava o kršenju samoizolacije od čega je utvrđeno dva kršenja mjera.

Izdvojene ambulante COVID-19 imale su 32 poziva.

Vinkovačka Opća županijska bolnica ima pet hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, zatim jedan liječnik je pozitivan, a sedam liječnika i dvije medicinske sestre su u samoizolaciji, dok u OŽB Vinkovci i bolnici hrvatskih veterana u Vukovaru pacijent čiji je nalaz bio pozitivan nije hospitaliziran nego se nalazi u kućnoj samoizolaciji, navodi se u jutrošnjem izvješću županijskog stožera Civilne zaštite.

Ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić putem društvenih mreža objavio je da se ponovno testirao na koronavirus i da je nalaz, baš kao i prvi put, negativan.

- Uvažavajući opravdan interes javnosti, s obzirom na moju funkciju i situaciju iz medija od prije 10-ak dana glede mog boravka u Austriji, prije izlaska iz samoizolacije u ponedjeljak, podvrgnuo sam se ponovo testiranju na COVID-19. Nalaz je ponovo negativan i ja se vraćam na sve svoje dužnosti i obaveze koje su, s obzirom na sadašnju situaciju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, veoma važne za zdravstveni sustav - piše u objavi na facebook stranici vinkovačkog Doma zdravlja.

Od početka evidentiranja, 13. ožujka, Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je ukupno 152 dojave o kršenju mjera samoizolacije, te utvrdila 37 kršenja mjera samoizolacije, navodi se u jutrošnjem redovitom izvješću PU vukovarsko-srijemske.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Hvatskoj, tijekom proteklog vikenda, na kontrolnim punktovima na području PUvukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili 154 kršenja mjera. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.

M. Flego