Sport
JAPANCI IMAJU PLAN ZA SLJEDEĆE LJETO

Igre će početi 23. srpnja 2021. godine
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Olimpijske igre u Tokiju, koje su prošloga tjedna odgođene do sljedeće godine, trebale bi biti otvorene 23. srpnja, a zatvorene 8. kolovoza 2021., objavila je japanska nacionalna televizija NHK pozivajući se na neimenovani izvor.

Japanski premijer Shinzo Abe prošlog je utorka objavio da se Igre odgađaju zbog pandemije COVID-19 na otprilike godinu dana, čime je Tokio postao prvi grad u 124-godišnjoj povijesti modernih olimpijskih igara u kojem natjecanja nisu održana prema predviđenom datumu, isključujući godine u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata, kad su Igre zbog razumljivih razloga morale biti otkazane.

Japan je uložio u pripremu Igara 12 milijardi američkih dolara, a ovogodišnji gubitak planiranih prihoda ne bi se trebao odraziti na japansku ekonomiju jer će i rashodi biti manji. Japanski ministar gospodarstva Yasutoshi Nishimura u nedjelju je izjavio da Vlada planira stimulativni paket ekonomskih mjera, koje je premijer Abe nazvao najvećim u povijesti.

- Ako su rashodi prebačeni na sljedeću godinu, to znači da ćemo imati na raspolaganju taj novac ove godine. To ćemo uzeti u obzir - rekao je Nishimura za NHK televiziju.

Japanci tvrde da će Igre početi 23. srpnja, a ranije se pričalo o odgađanju olimpijske smotre za proljeće sljedeće godine zbog Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima i svjetske smotre u atletici, no to bi bilo problematično zbog najvažnijeg momčadskog natjecanja na Olimpijskim igrama - košarke. Teško je očekivati da bi Euroliga i NBA liga puštali najbolje igrače da usred sezone odu na olimpijski turnir. I najpoznatiji teniski turnir na svijetu, Wimbledon, želi da sljedeće godine bude u svom terminu, pa je iz Japana poručeno - Olimpijske igre sljedeće godine igrat će se između dva teniska Grand Slama - Wimbledona i US Opena. Znači, krajem srpnja i početkom kolovoza.
I. Li. /H.
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike