Regija
ZBOG VELIKOG BROJA UPITA

Upute Našičanima kako do propusnica
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
NAŠICE - Zbog novonastale situacije oko koronavirusa i zabrane kretanja iz mjesta prebivališta došlo je do velikih problema, a odmah i mnoštva upita građana kako do propusnica i tko može i na koji način doći do njih. Kako bi građanima olakšali dobivanje propusnica i pojasnili nedoumice, Grad Našice pobrinuo se pomoći sugrađanima te je napravio vrlo detaljne upute. Nekoliko riječi o svemu rekao je i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić (na slici), koji je naglasio važnost dobrog informiranja o ovoj jako važnoj temi.

- S obzirom na velik broj upita oko izdavanja propusnica, napravili smo kratku i jasnu uputu kako bi svi sugrađani na jednom mjestu mogli pronaći pitanja na odgovore kada, kako, u kojim slučajevima i gdje se mogu dobiti propusnice – rekao je gradonačelnik te naglasio kako Stožer civilne zaštite Grada Našica izdaje samo krajnje nužne propusnice. Poručio je svima neka maksimalno smanje aktivnosti i da propusnice uzimaju samo u nužnim situacijama. Propusnica je potrebna u slučaju kad stanovnici grada i prigradskih naselja napuštaju područje Grada Našica (općine) i odlaze u drugu općinu ili grad. Propusnice za hitnu medicinsku skrb izdaje obiteljski liječnik, a za putovanje na posao izdaju poslodavci. Sve ostale tipove propusnica izdaju nadležne pravne osobe koje su nositelji nužnih aktivnosti. Propusnice u nadležnosti Stožera CZ-a Grada Našica izdaju se isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Zahtjev za izdavanje nalazi se na web-stranici Grada Našica:

http://nasice.hr/images/stories/dokumenti/corona/Zahtjev_za_izdavanje_propusnice_1.docx te se šalje elektroničkim putem na e-mail: korona@nasice.hr ili iznimno telefonom na broj 0800-7477. Radno vrijeme za izdavanje propusnica radnim danom je od 7 do 15 sati te vikendom od 8 do 12 sati. U hitnom slučaju izvan radnog vremena može se nazvati na broj 0800-7477. Propusnica se dostavlja elektroničkim putem na e-mail, a prilikom kontrole može se pokazati i u digitalnom obliku na mobitelu ako ju nije moguće ispisati. Iznimno se može preuzeti na ulazu u Gradsku upravu u papirnatom obliku.

Prije dolaska na područje grada Našica potrebno je zatražiti propusnicu od Stožera civilne zaštite općine ili grada u kojemu boravite. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana