Regija
KREATIVNI ORAHOVAČKI OSNOVNOŠKOLCI

Palačinkijadu imali u svojim kućama
Objavljeno 29. ožujka, 2020.
ORAHOVICA - Unatoč pandemiji i mjerama koje su znatno ograničile društveni život, nije sve potpuno stalo. Život se dobrim dijelom preselio na internetske platforme, komunikacija se ponajprije odvija na "mreži". Svoj dodatak virtualnoj priči ima i orahovačka Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić. Učenici trećih razreda preko društvenih mreža dobili su poseban zadatak - peći palačinke.

- Već nekoliko godina u školi organiziramo u ovo vrijeme Palačinkijadu, u sklopu koje svi učenici imaju radionice pečenja palačinki uz pomoć svojih učitelja, a sve u svrhu promocije domaće zdrave prehrane. Nažalost, zbog novonastale situacije ove godine nismo bili u mogućnosti organizirati ovu priču u našoj školi, ali odlučili smo nastaviti s njom na virtualan način. Naime, obavijestili smo učenike da u isto vrijeme u svojim domovima peku palačinke. Druženje s obitelji, slatki okusi, uspomene koje se stvaraju i jasna poruka: ostani doma. Učenici su nam slali fotografije i, prema njihovim riječima, dobro su se zabavili - kaže ravnateljica škole Maja Škraba.

Posebne pohvale učiteljicama i ravnateljici uputili su roditelji u komentarima na društvenim mrežama, pa tako Ivana Sobodić piše: "Svaka pohvala za kreativnost i ideju, to je našoj djeci jako potrebno ovih dana."
V. Grgurić
Kućne radionice rade punom parom
OŠ Ivane Brlić-Mažuranić poznata je po kreativnosti svojih učenika i nastavnika pa su tako njezini đaci aktivni i u drugim kućnim radionicama, svatko u svom području.

- Svaki dan dođe nešto novo, nove fotografije. Tako su nam stigle i one scenografske i ekološke skupine, koje su pokazale kreativnost učenika u njihovim domovima. Izradili su kućice za ptičice koje je pije par dana iznenadio snijeg, a izradili su i dekoracije za Uskrs. Hvala vrijednim ručicama - ponosna je ravnateljica Škraba.
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli