Regija
LIJEČE SE U SAMOIZOLACIJI

U Našicama potvrđena još dva slučaja zaraze koronavirusom
Objavljeno 29. ožujka, 2020.

Vezani članci

U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI DEVETERO ZARAŽENIH

Oboljela i dva liječnika u Vinkovcima

Iz Opće županijske bolnice Našice javljaju kako su zabilježena još dva pacijenta zaražena koronavirusom. Nakon obavljenih 17 testiranja do sada, uz jednog zaraženog pacijenta, stigla su još dva pozitivna nalaza.


Kako navodi ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić, dva nova pacijenta vrlo vjerojatno nisu se zarazila u Našicama. Radi se o osobama koje su bile na putovanju izvan Europske unije. Prilikom povratka u Hrvatsku poštovali su sve protokole koje je prepisala struka te se od samog početka nalaze u samoizolaciji i do daljnjeg širenja zaraze ne bi trebalo doći. Zaraženi pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, imaju blaže respiratorne smetnje te se prema naputcima epidemiologa nalaze u kućnoj samoizolaciji.

Svi koji imaju lakše simptome bez obzira na to što su zaraženi koronavirusom, dužni su poštivati pravila samoizolacije te ukoliko dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja trebaju se javiti svom liječniku te epidemiologu koji će ih uputiti na bolničko liječenje u OBŽ Našice ukoliko je to potrebno.


- Pacijent koji se od prije liječi u našičkoj bolnici je u srednje teškom stanju, stabilan je, ne zahtijeva nikakvo dodatno liječenje u smislu respiratora te se očekuje poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja - rekao je ravnatelj bolnice dr. Šimić te naglasio kako je stanje u Našicama pod kontrolom i da nema nikakve potrebe za nekim oblikom panike.

M.Ku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike