Osijek
ŽUPA BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Prikupljaju hranu za starije
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
U Župi "Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije" u Bilju u tijeku je humanitarna akcija.

- Dragi župljani, molim vas ovim putem, ako možete i želite pomoći našim korisnicima Caritasa, da donesete trajne namirnice i ostavite ih kod dvorane u subotu, 28. ožujka, od 8 do 9 sati, i u nedjelju, 29. ožujka, od 10 do 12 sati. Molim da vaš dar donesete sami, i da se ne zadržavate u susretima ni s kim. Hvala od srca, neka vas Gospodin nagradi - poručuje velečasni Dejan Henčić.

Građanima su u pomoć pritekli i mladi iz Bilja, koji su se samoinicijativno organizirali te se povezali s Općinskim društvom Crvenog križa Darda. Jedan od volontera, Mateo Paulović, navodi da su njihovi brojevi na Facebook-stranici zajednice Bilje, uz poruku "Budimo zajedno!".

- Svim ljudima kojima je potrebna pomoć u nabavi namirnica ili odlaska po lijekove poručujemo da nam se jave - navodi Paulović.

Volonteri pak upozoravaju kako im neki pojedinci svojim nepromišljenim postupcima odmažu.

- Iako mislim da su u dobroj namjeri razdijeljeni papiri s obavijestima, molimo sumještane da ne dijele starijima ovakve papire te da ne širite neistinu, kao npr. da glumimo ‘taksi-službu‘ za starije osobe. Dolazi do dezinformacija između nas volontera i Crvenog Križa Darda i to krši uvjete ugovora koji smo mi kao volonteri potpisali. Hvala vam svima uime volontera - kaže Paulović. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike