Sport
ANTE MAJSTOROVIĆ IZ HERCEGOVINE

U mojim Drinovcima nema nikakve korone
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
- Čujem se redovito sa suigračima, svi se snalaze kako mogu i paze da se ne zapuste - kaže dokapetan osječkih bijelo-plavih

Svijet sporta stao je prije 15-ak dana. Toliko traje i prisilna stanka za nogometaše Osijeka, koji, kao i ostali sportaši, čekaju normaliziranje situacije nastale epidemijom koronavirusa te povratak svojim uobičajenim aktivnostima - treninzima i utakmicama.

Dok se to ne dogodi, svi su prisiljeni individualne treninge odrađivati kod kuće te tako bar nekako održavati tjelesnu spremu. To je istaknuo i Ante Majstorović, koji se iz Osijeka otišao kući u Drinovce.

Željan normale
- Prije tjedan dana vratili smo se Mirko Marić i ja skupa. Sve je za sada u redu, moji su svi super, zdravi, a i u našoj blizini nema slučajeva oboljelih. Sad smo već 15 dana bez treninga, s obzirom na to da smo posljednji odradili 13. Svi smo, naravno, dobili program što raditi tijekom ove prisilne stanke i toga se pridržavamo. Nešto trke, vježbe snage, statike... bar da donekle zadržimo kondiciju, iako je jasno kako se to ne može mjeriti s treninzima s momčadima, nema onih specifičnih nogometnih vježbi. Ovo će pomoći da se lakše vratimo normalnim treninzima kada se sve stabilizira i smiri, međutim, kada dođe do toga, trebat će nam određeno vrijeme da se svi vratimo u optimalno stanje. Vjerojatno nekoliko tjedana priprema kako bismo bili spremni za napore i zgusnuti ritam utakmica koji će nas čekati, vjerojatno po dvije svaki tjedan. Ako se naravno uopće bude nastavilo igrati - pričao je 26-godišnji stoper bijelo-plavih dojmove kako se snalazi u ovoj neuobičajenoj situaciji. Nije jednostavno "zaboraviti" na prijašnji način života i sve slobode koje smo uživali i naviknuli, no svi se moramo prilagoditi trenutnom stanju, čega je svjestan i Majstorović.

- Stvarno je specifična situacija, nitko od nas nikada se ni sa čim sličnim nije susreo. Eto, znam ujutro trčati po selu i doslovce nikoga ne sretnem, kao da je ratno stanje. Čujem se redovito sa suigračima, svi se snalaze kako mogu i paze da se ne zapuste. Bitno je samo da svi ovo prođemo zdravi te da nam se životi što prije vrate u normalu.

Iako nije baš uvjeren da će se sezona u dogledno vrijeme uspjeti normalno dovršiti, nimalo ne dvoji što bi trebalo imati prioritet, što se sportskog plana tiče.

Bez plana
- Nisam baš preveliki optimist, čitam i pratim što se događa i kod nas i u svijetu, i očito nam tek slijedi onaj pravi rast epidemije. Tako da je doista nemoguće prognozirati ili planirati bilo što kada ćemo se vratiti nogometu. Ali mišljenja sam da bi se sezona trebala završiti, pa makar i u devetom mjesecu. To je bolja opcija negoli da se poništi. Dosta smo daleko dogurali sa sezonom, ostao nam je praktički samo jedan ciklus i mislim da je najlogičnije prvo završiti aktualnu sezonu, a tek onda razmišljati o sljedećoj.

A puno razmišljanja on i suigračli nisu imali kada su na poziv predsjednika Ivana Meštrovića razgovarali o prijedlogu smanjenja plaća zbog novonastale situacije i prekida rada.

- Nije bilo dvojbi, vrlo brzo smo se dogovorili. To je bilo očekivano jer svjesni smo da je ova situacija pogodila sve, i naše vlasnike, i sponzore, i navijače, sve ljude i sve grane gospodarstva. Naravno da nije lako kada vam se “režu” primanja, svi imamo neke planove, kredite i ostalo, ali ponavljam, svjesni smo situacije te joj se i mi moramo prilagoditi - poručio je dokapetan osječkog kluba.

Goran Roguljić
prvenstvo
SEZONA MORA ZAVRŠITI, MAKAR I U RUJNU
U kontaktu s inozemcima
Majstorović ima prijatelje sportaše koji karijeru grade u inozemstvu te je prenio kako se i oni nalaze u sličnoj situaciji kao on i suigrači.

- Čuo sam se s Antom Rebićem, i dalje je u Italiji i dobro je, ali isto u izolaciji. Još uvijek ne znaju što će se dogoditi i kakav će biti epilog svega što se sezone tiče. Slično je i Njemačkoj, i tamo sam kontaktirao prijatelja. Također su otkazani treninzi i smanjuju se plaće. Nikome nije lako u izolaciji, a pogotovo je neobično nama sportašima. Navikli smo na aktivnost, ali što je tu je, izdržat ćemo i dočekati sigurno vrijeme.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana