Crna kronika
U GOLENIĆU KOD SLATINE UBIO SUSJEDA

Ubijen 64-godišnji muškarac, ubojica pucao i na policiju
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
Dok je jedan policajac zapričavao ubojicu, drugi mu je izbio oružje iz ruke i svladao ga

SLATINA - Slatinski je kraj u šoku nakon saznanja o ubojstvu 64-godišnjaka, a koje se u petak oko 16 sati zbilo u slatinskom prigradskom naselju Golenić. Za ubojstvo hitcima iz poluautomatske puške osumnjičen je 52-godišnji muškarac.

Kako priopćava Policijska uprava virovitičko-podravska, oko 16 sati dežurni djelatnik u Policijskoj postaji Slatina dobio je uznemireni poziv mještanina Golenića kako jedan muškarac puca iz vatrenog oružja te da jedna osoba nepomično leži na cesti. Odmah nakon dojave na mjesto događaja žurno su u Golenić upućena dva policajca u civilnom službenom vozilu. Policajci su na sebi imali pancirke i automatsko oružje. Uz njih se u Golenić s obilježenim policijskim vozilom dovezao još jedan policajac.

- Dolaskom u naselje Golenić policajci, koji su bili u civilnom policijskom vozilu, uočili su na cesti mušku osobu kako nepomično leži nakon čega su vozilom prišli bliže kako bi utvrdili je li osoba živa i da joj pruže prvu pomoć. No dolaskom do spomenute osobe, na njih je s bočne strane nepoznata osoba ispalila hitac, kojom prilikom je pogodila službeno vozilo - stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske.

Policajci su nakon ispaljenog hitca izjurili iz automobila te se sklonuli s druge strane vozila.

Istog trenutka jedan od policajaca glasno je pozvao osobu koja je na njih pucala, pokazalo se kasnije da je riječ o 52-godišnjaku, da se preda i odloži oružje. Za to je vrijeme drugi policajac uspio neprimijećen prići muškarcu koji je držao pušku te mu je naglim pokretom izbio pušku iz ruku. Drugi je policajac odmah priskočio, srušio napadača na tlo, zavrnuo mu ruke iza leđa te ih je na kraju vezao lisicama.

Policajci su potom pohitali prema 64-godišnjaku koji je ležao na tlu, no on nije davao znakove života. Smrt 64-godišnjaka potvrdio je liječnik hitne pomoći koji je također po dojavi došao u Golenić. Mjesto ubojstva ograđeno je policijskom trakom i čekao se dolazak županijskog državnog odvjetnika kako bi se proveo očevid na mjestu zločina.

Tako su nakon dolaska još policijskih vozila mještani Golenića, naselja s oko 30 stanovnika, počeli oprezno izlaziti iz svojih kuća. U nevjerici su gledali u plahtom prekriveno tijelo. Doznajemo od njih da je ubijen Drago B., a da ga je nakon svađe, za koju naši sugovornici ne znaju razlog, hitcima iz poluautomatske puške ubio Zoran Filković, Slatinjanin koji već duže vrijeme živi u Goleniću.

Nakon što je očevid završio, 52-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku PU virovitičko-podravske.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana