Kultura
OSTANI KUĆI I KAZALIŠTE UKLJUČI

"Nije me strah" ove nedjelje besplatno za svu djecu
Objavljeno 27. ožujka, 2020.

U poplavi loših vijesti jedna dobra dolazi iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Zapravo, nije samo jedna. Ovaj mali, radišni, kreativni kolektiv, uvijek je socijalno odgovoran i suosjećajan prema svima, kao i međusobno. Ovaj put na umu imaju mališane i daruju im jedan od svojih sjajnih naslova koji iz udobnosti svojih naslonjača mogu pogledati besplatno i pritom biti odgovorni prema sebi i drugima te ostati kod kuće.


Dječje kazalište Branka Mihaljevića pokreće program Ostani kući i kazalište uključi, u kojem će prikazivati svoje predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.


Kreću ove nedjelje, 29. ožujka, u redovitom terminu nedjeljne matineje u 10,30, predstavom osječke autorice Dubrave Pađen Farkaš Nije me strah, u režiji Ljudmile Fedorove! Pratite pustolovine dječaka Tina i doznajte koliko zapravo (nije) strašan Djecozgrab!


- Istina je, djeco, u našim se glavama krije svašta - od prekrasnih misli do strašnih, najstrašnijih strahova koje samo naše glave mogu smisliti! I baš zato ovom predstavom želimo početi i poručiti vam da smo uz vas i da nas nije strah! - napisala je autorica.


Za likovnost predstave zadužen je bio Dražen Jerabek, a za glazbu Damir Šimunović. U predstavi igraju: Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Malidža i Kristina Kovačević.


Važno je reći: Dok ponovno ne otvore vrata donjogradskog kazalištanca predstave će se na ove dvije platforme - Osječkoj televiziji i službenoj FB stranici Dječjeg kazališta emitirati svake nedjelje u 10.30 sati, a repriza je na TV-u predviđena za sljedeću subotu u 15.30 sati.


- Ne zamjerite na kvaliteti snimljenog materijala, nismo planirali pandemiju, nego smo samo htjeli naše predstave sačuvati od zaborava u našoj arhivi, ali vjerujemo da ćete uživati u njima kao da sjedite u prvom redu našeg malog kazališta - poručuju iz Dječjeg, zahvaljujući dobrim ljudima koji su se dodatno angažirali u obradi videomaterijala te Osječkoj televiziji na ustupljenim terminima za emitiranje kako bismo svi besplatno mogli uživati u divnim kazališnim predstavama!
- Dok se ne vidimo ponovno: Bili u kući ili u stanu, gledajte predstave na malom ekranu! S veseljem vas očekujemo ispred kompa ili televizora! - pozivaju kazalištarci. Svi su snimili motivirajuću poruku za ostanak doma, a neki su i pjevali, pisali stihove... N.Vek.
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike