Novosti
CROBAROMETAR: HDZ SE VRATIO NA PRVO MJESTO

Vladi raste potpora građana
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
Prema istraživanju Crobarometar Dnevnika Nove TV, u vrijeme borbe protiv koronavirusa Vladi Andreja Plenkovića raste potpora građana. Također, HDZ je ponovno prvi izbor birača i ima potporu od 25,2 posto nakon unutarstranačkih izbora i Plenkovićeve pobjede. SDP je na potpori od 23,7 posto, a Domovinski pokret Miroslava Škore dobio bi 12,5 posto. Ostale se stranke bore za političko preživljavanje. Tako se Most već mjesecima bori da preskoči izborni prag i trenutačno ima potporu od 4,4 posto građana. Slično je i sa Živim zidom s potporom od tri posto.


Vlada u borbi protiv koronavirusa dobiva sve veću potporu. Iako većina građana i dalje ne podupire rad Vlade, točnije njih 51 posto, taj broj opada - a raste broj onih koji je podupiru i prije potresa koji je pogodio Zagreb takvih je bilo 37 posto. Ne zna njih 12 posto. Prije potresa i dalje je većina građana bila pesimistična, ali i taj broj počeo je padati i zaustavljen je na 59 posto, a onih koji misle da zemlja ide u dobrom smjeru je 27 posto.
Predsjednik RH Zoran Milanović je i dalje najpopularniji političar, a o njemu pozitivan dojam ima 58 posto građana dok negativan ima njih 32 posto. Andrej Plenković, pak, bilježi velik porast popularnosti. Tako se probio nakon dugo vremena u sam vrh – trenutačno ga pozitivnim ocjenjuje 54 posto ispitanika, a negativnim njih 38 posto. D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN VRKIĆ OBZNANIO KRAJ POLITIČKE KARIJERE

Neću se više kandidirati za gradonačelnika Osijeka

2

STOŽER: U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI ČAK 50 NOVOZARAŽENIH

U Đakovu 42 novooboljela, dožupan naglašava da časne sestre ne prenose zarazu

3

BUDUĆI MLADENCI I NJIHOVA RODBINA U PROBLEMIMA

Manda: Planirali smo 400, sada 200, a koliko će nas biti, ne znamo