Novosti
NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

24 nova slučaja zaraze, uzrok smrti Istranina koronavirus
Objavljeno 25. ožujka, 2020.

U Hrvatskoj su od 9 sati ujutro do 17 sati poslijepodne potvrđena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da ih je sada ukupno 442, a U Osječko-baranjskoj županiji sada ih je 25. Patološki nalaz pokazuje da je uzrok smrti preminulog Istranina bio koronavirus, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Imamo 442 potvrđena slučaja, 24 više od one brojke koju smo objavili ujutro, što čini 60 slučaja u zadnja 24 sata. Ne povećava nam se broj, nego od subote kada smo imali 78, što je bio vrhunac i iznenadni porast, držimo se ispod te brojke, što nam daje nade da će naša krivulja biti više položena nego uspravna", rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Dodao je kako imamo 22 osobe koje su izliječene, a ta brojka raste iz dana u dan.

 

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", rekla je kako je to dobra vijest jer se broj osoba na respiratoru nije povećavao.
- NIje dobro što je jedna osoba na respiratoru u pogoršanju, no nadamo se da ćemo uspjeti sve da se poboljša. Od jutros je 8 novih pozitivnih hospitalizirano i nekoliko ima simptome i čekaju se nalazi njihovih testova - rekla je ravnateljica.

 

Krunoslav Capak dodao je kako je u osječkom Kliničkom centru trenutno Ministar zdravlja Vili Beroš, te da je Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije odredio posebnog epidemiologa koji će se baviti situacijom u bolnici.

- Uskoro ćemo znati koji je broj liječnika bio u kontaktu bio s oboljelima i morati će u samoizolaciju. neke ćemo testirati. Ne vjerujem da se radi o velikom broju liječnika da bi se ugrozilo funkcioniranje u bolnici, iako postoje rezerve na drugim odjelima. Svaka bolnica ima planove za pražnjenje odjela i uvijek postoje rezervne varijante da druge bolnice preuzmu pacijente iz one bolnice kod koje bi do problema došlo - pojasnio je Krunoslav Capak.

 

Od jutros je osmero novih pozitivnih slučajeva hospitalizirano, a još nekoliko osoba je na promatranju, oni čekaju testiranje da se vidi jesu li bolesni.

S. Lacić

Možda ste propustili...

NOVA MJERA U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Ograničen rad restorana i barova

POSTOJI BOJAZAN DA ĆE ZAŠTITA KOJU PRUŽA CJEPIVO BITI SAMO KRATKOTRAJNA

WHO: Neće biti čudotvornog rješenja

GUBITAK KAKAV SEMELJAČKI I MIKANOVAČKI KRAJ NE PAMTE

Četvero mladih Slavonaca bit će pokopano u subotu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OLUJA 2020: JASMIN HADŽIĆ NA ISTOM MJESTU 25 GODINA POSLIJE

Kada smo razvili trobojnicu, imao sam osjećaj da vidim cijelu Hrvatsku

2

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Petero novooboljelih od koronavirusa

3

OLUJA 2020: ZDENKO MAZUR ZAPOVJEDNIK TOPNIČKE BITNICE

Sve su akcije bile jednako važne jer su sve bile priprema za Oluju