Kultura
U POVODU DANA HRVATSKE KNJIGE

Noć knjige ide dalje: 23. travnja virtualno ćemo slaviti knjige
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Noć knjige ide dalje - u virtualnom svijetu! Radi popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj te u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige 23. travnja ove godine održat će se deveta, virtualna Noć knjige.


U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige, ali u skladu s trenutačnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Tako će ovogodišnju Noć knjige obilježiti online programi, kao i virtualno otvaranje Noći knjige na kojem će biti prezentirani rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske - ističu iz Organizacijskog odbora Noći knjige.


U tijeku su prijave programa, a knjižare, antikvarijate, sve vrste knjižnica, škole, različite ustanove i sve prijatelje knjige pozvali su da iskoriste online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti kojima raspolažu kako bismo i ove godine jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga, pa i imperativ. Prijave programa bit će otvorene do 23. travnja putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige.


Organizatori pozivaju i medije da im se pridruže te da dio svog medijskog sadržaja uoči 23. travnja posvete knjizi, čaroliji njezinog stvaranja i čitanja. Bilo da je riječ o razgovorima s književnicima, nepoznatim i manje znanim crticama iz književnosti, predstavljanjima knjiga i autora, glazbenim izvedbama inspiriranim knjigama, razgovorima s građanima svih generacija o budućnosti knjige, najdražim im knjigama ili citatima iz knjiga, top-listama knjiga – svako spominjanje knjige je dobrodošlo.


Pozivaju medije i da redovito prate aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer će, kao i uvijek, pripremiti mnoštvo zanimljivosti i iznenađenja.
Noć knjige 2020. organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok - Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Hrvatska udruga školskih knjižničara. N.Vek.
Prijave programa otvorene su do 23. 4., putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige
Možda ste propustili...

NA LJETNOJ POZORNICI STROSSMAYEROVOG PARKA

Održan memorijalni koncert za Ivana Pavića

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA

Mahler: Uskrsnuće u Rijeci i Zagrebu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORDANU MARIJANOVIĆU NAGRADA NA PIF-U

Suptilno šarmirao publiku i žiri

2

ANGELUS! - FINISSAGE IZLOŽBE U MLU

Ne propustite pogledati građu sakralne tematike

3

VUKOVAR

Izložba i plesna predstava u Hrvatskom domu