Regija
U PETAK AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Brojevi za darivanje dan ranije ili telefonski
Objavljeno 25. ožujka, 2020.

VINKOVCI - Akcija dragovoljnog darivanja krvi bit će održana u petak, 27. ožujka 2020. od 9 do 15 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1 u Vinkovcima, u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Zbog striktnog poštivanja mjera najviših higijenskih standarda u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji su zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1 do 2 metra.

Kako bih se osigurao pravilan razmak redni brojevi za darivanje će biti postavljeni u Crvenom križu već u četvrtak, 26.03.2020. tako da će po troje darovatelja dolaziti darovati krv 27.03.2020. u točno određeno vrijeme svakih 15 minuta, a termin će pisati na rednom broju.

Prijavu za darivanje krvi je moguće obaviti i na telefon 332 523, a darovatelji će svoj redni broj i termin dobiti porukom na mobitel. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta.

Darivanju krvi mogu pristupiti osobe koje nisu: putovale izvan Republike Hrvatske zadnjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje, imale infekciju SARS-CoV-2.

Osobe koje pripadaju nekoj od navedenih skupina privremeno se odgađaju na period najmanje 28 dana.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

PRVO OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA GASTROSHIZE

Zgrada Gradske uprave će biti osvijetljena zelenim svjetlom

PUNITOVAČKI NK SLAVONIJA

Tradicionalni noćni turnir

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana