Novosti
NACIONALNI STOŽER: 36 NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA, 418 UKUPNO

Dva nova žarišta koronavirusa u Osijeku!
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
Deset osoba je na respiratoru i to dvije u Osijeku, jedna u Rijeci i sedam u Zagrebu

ZAGREB

Od utorka u 16 sati  36 je novopotvrđenih oboljelih od koronavirusa i sada je ukupno 418 oboljelih u Hrvatskoj.

- Učinjeno je 3391 testiranja. Deset osoba je na respiratoru i to dvije u Osijeku, jedna u Rijeci i sedam u Zagrebu. Oboljeli imaju prosječno 61 godinu, imaju od ranije neke druge bolesti i  kronični su bolesnici. Za sada nema značajnijeg pogoršanja stanja ranije oboljelih. Ovo je očekivano. U Osijeku imamo dva žarišta koja se tranutno obrađuju i to dva u bolnici. Epidemiolozi su na terenu i poslijepodne ćemo imati više informacija. I sam idem danas u Osijek, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

- Uzlazni krak krivulje je očekivan. Važno je da epidemiološke službe djeluju promptno. Nije nam lako. Mišljenja sam i dalje da zdravstveni sustav adekvatno reagira na ovu epidemiju, zaključio je ministar.

Krunosav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, rekao je kako je u Hrvatskoj trenutno 20.000 osoba u samoizolaciji, više od 2.000 kontakata se intenzivno prati, 150 osoba je u karanteni, a od njih su 102 osobe hrvatski državljani. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivno na korona virus, a prosječna dob je 49,24 godine. Uz to 57 posto oboljelih su muškarci, a 43 posto žene. Što se tiče zdravstvenih radnika, pozitivno je 15 liječnika, pet specijalizanata, sedam medicinskih sestara, jedan liječnik obiteljske medicine i jedan biokemičar, odnosno osoba koja radi u laboratoriju.

U kontingentu Hrvatske vojske u Litvi tri su vojnika pozitivna na koronavirus, a četrti se upravo testira. U samoizolaciju je stavljeno 39 vojnika. Oboljeli za sada nemaju komplikacije u vezi koronavirusa. S.Lacić

Možda ste propustili...

NEOVISNI KANDIDAT NA LISTI HRVATSKOG BILA U 11. IZBORNOJ JEDINICI

Tolj: Obnoviti Herceg-Bosnu

PREDSJEDNIK HDZ-A ODBIJA SUČELJAVANJE

“Grbin neće biti premijer, a ni predsjednik Sabora”

Najčitanije iz rubrike