Sport
OGLASIO SE I HPO

Najvažnija je briga za zdravlje sportaša
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Rasplet situacije oko (ne)održavanja najvećeg sportskog događaja u 2020. godini prate svjetski, ali i hrvatski paraolimpijci. Jasno da je odluka o sudbini Olimpijskih igara u Tokiju izravno vezana i za Paraolimpijske igre, koje bi prema utvrđenom kalendaru trebale početi 25. kolovoza i trajati do 9. rujna. Zasad je taj termin još aktivan, a sudeći prema posljednjim odlukama IO-a MOO-a, takav bi mogao ostati još najviše mjesec dana. Kratko se oglasio i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić, koji je jasno iznio stav većine, a to je da je briga za zdravlje sportaša jedino važna.

- Prije svega trebamo voditi računa o zdravlju sportaša. Proces priprema i kvalifikacija za Olimpijske i Paraolimpijske igre je poremećen. HPO se zalaže da se Igre održe u regularnim uvjetima za sve sportaše imajući u vidu prvenstveno očuvanje zdravlja sportaša i svih sudionika Igara. To su kriteriji o kojima domaćin zasigurno mora voditi računa - poručio je predsjednik HPO-a.

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) objavio je kako podržava odluku Međunarodnog olimpijskog odbora da se u sljedeća četiri tjedana donese konačna odluka o sudbini Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

- Ljudski je život važniji od bilo čega. U ovom je trenutku najvažnije da svi, uključujući sportaše, ostanu kod kuće i pomognu suzbijanju širenja novog koronavirusa u svijetu - kazao je predsjednik IPC-a Andrew Parsons.

Prema IPC-u, četiri su tjedna dovoljna za preispitivanje globalne zdravstvene situacije prije konačne odluke koja se očekuje do 19. travnja, ako ne i prije. No realnije je da će krajnji rok biti i dan odluke... H
Možda ste propustili...

DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

BSK kod Cibalije na generalki

1. KOLO WTA TURNIRA

Serena se ničeg ne boji

Najčitanije iz rubrike