Tehno
VEĆINA EDUKACIJA ODRŽAVA SE PREMA RASPOREDU

Dodatni kapaciteti - Algebra pokrenula nastavu u 160 virtualnih učionica
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Uz postojeće virtualne učionice i kabinete opremljene telekonferencijskom opremom, u proteklih deset dana osposobljeni su dodatni kapaciteti, tako da će se do kraja tjedna edukacije održavati u više od 160 virtualnih učionica. Većina edukacija nastavlja se održavati prema postojećem rasporedu, a isto vrijedi i za novonajavljene početke programa obrazovanja odraslih, pripreme za državnu maturu, projektne radionice digitalne akademije i specijalističke seminare. S obzirom na to da svako edukacijsko područje ima svojih specifičnosti, u Algebri se koristi nekoliko tehnoloških platformi u izvedbi upravo s ciljem da se polaznicima i studentima osigura najbolje i prilagođeno iskustvo. Primjerice, programi obrazovanja te specijalističke IT i poslovne edukacije će se, kao i dosad, održavati na Adobe Connect platformi, osim Cisco programa za koji je odabran Skype. Preddiplomski i diplomski studiji, kao i MBA, koji su ovaj semestar zbog stranih predavača i studenata u izolaciji krenuli s predavanjima i vježbama na Skype platformi, u sljedeća dva tjedna bit će premješteni na Adobe Connect. Školarci koji pohađaju program Digitalne akademije nastavljaju prema redovnom rasporedu na Microsoft Teams platformi, a pripreme za državnu maturu krenule su na Skypeu.


U ovisnosti o platformi i potrebama specifičnog kolegija ili modula, polaznicima i studentima prenose se sadržaj prezentacije i digitalizirani zapis ploče, ali i video s predavačem. Interakcija sa studentima i polaznicima može se obavljati kao i u učionici kada je riječ o manjim grupama, i to u trenutcima kada predavač omogući glasovnu komunikaciju. Chat sustav je omogućen cijelo vrijeme i preko njega se postavljaju brza pitanja i traže odgovori na kvizove. Uz samog predavača/predavačicu, u nastavi uvijek sudjeluju i moderatori koji prate kvalitetu komunikacije i daju prema potrebi podršku studentima/polaznicima.


"Prve povratne informacije koje smo dobili od polaznika i nastavnika su iznimno pozitivne. Algebrini studenti su se očekivano brzo prilagodili. Gotovo nitko od pojedinaca u obrazovanju odraslih nije otkazao", rekao je Igor Kundić, član uprave Algebre.


Preddiplomski, diplomski i MBA studiji provode se isključivo iz zagrebačkih online kabineta i predavaonica, programi obrazovanja odraslih, pripreme za maturu, specijalističke edukacije organizirat će se, kao i dosad, iz više centara: Pule, Osijeka, Splita i Zagreba.


Ispitni centar za polaganje međunarodnih certifikata funkcionira čak i na fizičkim lokacijama, s obzirom na to da je riječ o individualnim polaganjima koja se provode u prostorima koji imaju izolirana ispitna mjesta i ne zahtijevaju bliski kontakt s ispitivačem. M.R.
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike