Osijek
ZAŠTITA DJELATNIKA UNIKOMA I VODOVODA

Suzdržite se od dolaska na blagajnu
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Grada Osijeka, gradske tvrtke poduzimaju mjere opreza kako bi širenje koronavirusa svele na najmanju moguću mjeru. Tako su u tvrtci Unikom pozvali korisnike da se suzdrže od dolaska na blagajnu i infopult te da se u slučaju bilo kakvih upita obrate telefonom, e-mailom ili preko Facebooka.

‘’Za djelatnike koji su u izravnom kontaktu s korisnicima osigurali smo rukavice, a svima su dostupna i sredstva za dezinfekciju’’, rekao nam je voditelj komunikacija Unikoma, Vjeran Marijašević.

ZOO vrt i dalje radi prema uobičajenom radnom vremenu, međutim, neke su aktivnosti ipak odgođene, a poduzete su i mjere zaštite životinja.

‘’Otkazali smo radionice za djecu i proslave rođendana te provodimo redovnu dezinfekciju na svim površinama kojima se kreću posjetitelji. Posebno smo pažljivi kod nastambi s majmunima, koji su taksonomski vrlo slični čovjeku i za koje još uvijek ne znamo mogu li oboljeti od humanog virusa kao što je koronavirus. Zbog osiguravanja biološke sigurnosti, na nastambama s majmunima postoji staklena barijera kako bi se spriječila eventualna ugroza i biološka kontaminacija’’, dodaje Marijašević.

Ozbiljnosti novonastale situacije prilagodili su se i u tvrtci Vodovod-Osijek, i to tako da poduzimaju sve mjere kako bi radnike zaštitili od širenja zaraze i osigurali kontinuitet pružanja vodnih usluga. U skladu s navedenim, Uprava je donijela Odluku o provođenju mjera zaštite od koronavirusa od 16. do 31. ožujka, kojom se obustavlja ulazak stranaka u Društvo i rad sa strankama te će se komunikacija voditi preko telefona i e-maila. Obustavlja se i okupljanje radnika u grupama i ograničava neposredna komunikacija radnika iz drugih organizacijskih cjelina (zabranjuje se fizičko kretanje radnika po uredima), a obustavljaju se i svi sastanci i sva službena putovanja. Tu je još niz internih sigurnosnih mjera, poput zabrane dolaska na posao radnicima koji su boravili u zemljama visokog rizika od zaraze koronavirusom dok ne dobiju odobrenje epidemiologa. I. Alilović
Možda ste propustili...

U DOGOVORU SA STOŽEROM CIVILNE ZAŠTITE

Ukinut SOS telefon za usluge građanima

PROSLAVA DANA GRADSKE ČETVRTI “JUG 2”

Proslava uz gozbu, sportski i zabavni program

ZAHVALNI OBROCI ZA DARIVATELJE KRVI

Realizacija bonova u Polarisu i El Pasu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Mlade treba osnažiti za
suprotstavljanje duhanu

2

PROSLAVA DANA GRADSKE ČETVRTI “JUG 2”

Proslava uz gozbu, sportski i zabavni program

3

ZAHVALNI OBROCI ZA DARIVATELJE KRVI

Realizacija bonova u Polarisu i El Pasu