Osijek
NA VIJENCU IVANA MEŠTROVIĆA

Nova antistresna podloga na igralištu
Objavljeno 18. ožujka, 2020.
Dječje igralište na Vijencu Ivana Meštrovića uz sjedište Gradske četvrti Tvrđa dobilo je suvremenu mekanu, odnosno antistresnu podlogu.

- To smo igralište najprije obnovili, pa zanovili s novim spravama za igru, a sada je došao red i na postavljanje podloge. Zamijenili smo dosadašnji šljunak s antistresnom podlogom - kaže Zoran Batnožić, predsjednik Vijeća GČ Tvrđa.

Dodaje kako su ujedno riješili i problem kišnice koji su imali na toj lokaciji još od kada se radila staza. Nema, kaže on, više lokve koja se stvarala nakon kiše.

Riješili smo problem s lokvom drenažom, pa sada voda koja je tamo odlazi u kanalizaciju i više se ne zadržava na tlu. Želja nam je da ovo i nadalje bude mjesto okupljanja i druženja, i zato mnogo ulažemo kako bismo igralište održavali urednim i primjerenim za ugodan boravak roditelja i djece na zraku i u hladovini krošanja šumarka koji okružuje cijeli taj zeleni prostor – kaže predsjednik Gradske četvrti Zoran Batnožić.

On smatra da sada cijeli prostor oko „šopinga“ izgleda potpuno drugačije, a tome su pridonijele investicije iz proračuna Gradske četvrti Tvrđa udružene sa sredstvima Grada Osijeka, a pritom misli na novouređeni trg koji je također osmišljen kao drugi dnevni boravak stanovnika za odmor na otvorenom, a ta je gradska četvrt zanovila i veći broj staza oko tog prostora. Batnožić zadovoljno kaže da su promjene vizure očigledne nakon ulaganja kakvih do sada oko “šopinga” nije bilo, posebice otkad je napravljen taj dio kao središnji dio naselja Vijenca Ivana Meštrovića. D. Pejić
Možda ste propustili...

BESPOVRATNA SREDSTVA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKOJ ŠKOLI

Centar kompetentnosti u Osijeku

PROVEDITE LJETO KREATIVNO

Glazbeni i steam kampovi u Dokkici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRAJ AKADEMSKE GODINE NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Dekani: "Nastojimo maksimalno ići na ruku studenata"

2

ZAPOČELO LJETNO SEZONSKO SNIŽENJE

Oprez, poznata marka nije i jamstvo kvalitete

3

IZ GČ-A NOVI GRAD UPOZORAVAJU:

U Stadionskom naselju živi se u teškim uvjetima