Osijek
SOS TELEFON U OSJEČKOM CRVENOM KRIŽU

Stariji, javite se na 031/494-062
Objavljeno 17. ožujka, 2020.
Apel za pridržavanje propisanih mjera u pružanju dobrosusjedske pomoći Gradsko društvo Crvenoga križa izdalo je prije nekoliko dana. Odazvali su se brojni građani, a neki su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima, bilo da je riječ o osobama koje žive s njima u neposrednom susjedstvu, bilo da znaju za neku stariju osobu koja živi sama i nužno joj treba pomoć u dostavi namirnica odnosno lijekova. Odsad se starije osobe mogu javiti za pomoć u Gradsko društvo Crvenog križa Osijek.

- I stariji sugrađani mogu se prijaviti ako im je potrebna pomoć, i to na SOS telefon 031/494-062, od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati. Ćosić moli sugrađane da se SOS telefonom koriste isključivo starije osobe te osobe slabijeg imuniteta koje su same i nemaju pomoć obitelji odnosno druge osobe. Djelatnici i volonteri koji će obavljati dostavu tim osobama bit će propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa. Također, stariji i osobe slabijeg imuniteta trebaju pratiti preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite.

- Sljedećih tjedana trebaju izbjegavati odlaske na javna mjesta. Naše društvo u skladu s mogućnostima i potrebama građana organizirat će dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja, kao i nužnih namirnica, osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja - objašnjava ravnatelj Ćosić.

Također, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek izdalo je upute, odnosno upozorilo na važnost poštovanja određenih mjera u slučaju obilaska starijih osoba, koje najprije treba kontaktirati i potom obići bez nepotrebnog ulaska u njihov dom. Dovoljno je pozvoniti, odnosno pokucati na vrata.

- Održavajte udaljenost od bar dva metra. Osobe pitajte što im je potrebno od lijekova, proizovoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica. Dostavljene lijekove ili namirnice odložite na njima dostupnim mjestima te obvezno upotrebljavajte zaštitnu opremu, odnosno maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva - naglasio je Denis Ćosić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa, pozvavši zainteresirane punoljetne sugrađane mlađe od 50 godina koji su dobroga zdravlja da se, ako to žele, prijave preko obrasca na web-stranici www.crvenikrizosijek.hr, odnosno na facebook-profilu Crvenog križa Osijek. U slučaju potrebe za angažmanom osobe koja ispuni prijavni obrazac, ona će biti telefonski kontaktirana.
M. Mihelić
Možda ste propustili...

TRADICIONALNA PREZENTACIJA ČEŠKE BESEDE

Dan češke kulture uz ples i pjesmu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana