Osijek
NEZAPAMĆENA OBITELJSKA TRAGEDIJA

U jednom danu umrlo četvero članova obitelji
Objavljeno 13. ožujka, 2020.
Dario Nesek iz Josipovca nađen mrtav u Dravi. Potom mu je umrla trudna sestrična i nerođeni blizanci.

Nezapamćena je tragedija pogodila jednu obitelj u samo jednom danu. U njoj je život izgubilo četvero članova. Nakon što je mrtav u rijeci Dravi pronađen 35-godišnji Dario Nesek iz Josipovca, preminula je, netom nakon što je doznala za tragediju, njegova sestrična, 38-godišnja D. F., koja je živjela u Retfali i bila u visokom stupnju trudnoće, u sedmome mjesecu. Liječnici ni nakon opsežne reanimacije nisu uspjeli spasiti njezin život, ali, nažalost, ni život njezinih nerođenih blizanaca, unatoč svem uloženom trudu da ih spase.

Osijek, Josipovac i Čepin jučer su bili u šoku. Mnogi koji poznaju nekoga iz obitelji bili su potreseni nesretnim spletom okolnosti kakav malo tko pamti. Nesek, mladi suprug i otac, koji je, nakon što se oženio, živio u Josipovcu, nestao je u utorak, 1O. ožujka. Objavu o njegovu nestanku ubrzo je na društvenu stranicu Facebook stavila njegova obitelj, a do kraja dana doznala je i strašnu vijest. Nesek je, kako doznajemo, pronađen u Dravi u blizini Josipovca.

Strašna vijest
Nakon što se proširila vijest o njegovoj smrti, za tragediju je doznala i njegova trudna sestrična D. F. Zbog čega je trudnici pozlilo, nitko sa sigurnošću ne zna. Neki pretpostavljaju kako joj srce nije izdržalo nakon što je saznala tužnu vijest o bratiću, no je li to točno ili je samo koincidencija, nije poznato.

- Nakon vijesti o smrti Darija Neseka, dogodio se tragičan slučaj s mladom ženom. Moguća je koincidencija s ovim slučajem i nitko ne može sa sigurnošću reći da je ovo što se dogodilo uzročno-posljedično, no mogu potvrditi da su mlada žena koja je bila trudna i njezino dvoje nerođene djece preminuli u Kliničkom bolničkom centru Osijek - rekao je za Glas Slavonije dr. sc. Srđan Čalošević, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Nesretni Nesek inače je bio djelatnik u KBC-u Osijek, i to upravo u OHBP-u. Neslužbeno doznajemo da je Nesek trebao biti dežuran u utorak, no nije se pojavio na poslu.


Niz tragedija
Da ova nezapamćena tragedija nije i jedina u ovoj obitelji, priča se i u Čepinu. Naime, D. F. navodno je šogorica mještanina Čepina koji se ugušio u šahtu u lipnju 2018. O tragediji kakvu Čepin ne pamti pisao je, podsjetimo, i Glas Slavonije, nakon što su se u šahtu otrovala tri radnika osječkog Vodovoda, odnosno čepinske tvrtke Urednost. Navodi o obiteljskoj povezanosti s poginulim radnikom nisu nam službeno potvrđeni, no, sudeći prema pričama koje jučer u Čepinu nisu prestajale, ali i prezimenima stradalih osoba, nije isključeno da je to točno.

Kako doznajemo, Nesek je, dok se nije oženio, živio u Bizovcu te su zbog njegova nestanka i svi njegovi bivši susjedi bili u velikome šoku. S nevjericom su primili i vijest o njegovoj smrti, a potom se i Bizovcem proširila vijest o nagloj smrti sestrične i još nerođenih blizanaca. Nekoliko sati poslije ondje su doznali i o smrti majke njezina supruga, koja je živjela u malom slavonskom selu u blizini.

Dogodio se tako splet nesretnih okolnosti, ali i šok za šokom nakon tragične pogibije omiljenog djelatnika u KBC-u te supruga i oca koji je, pričaju prijatelji, bio duša od čovjeka.

Marija Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike