Crna kronika
TROJE OZLIJEĐENIH U PROMETNOJ NESREĆI KOD SAMATOVACA

Pretjecao kamion pa ušao u "škare"
Objavljeno 28. veljače, 2020.
SAMATOVCI


Tri osobe ozlijeđene su u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 10 sati na ulaska u Samatovce s osječke strane. Prema dostupnim informacijama, vozač Mercedesa osječkih registracija kretao se od Samatovaca prema Osijeku i pretjecao kamion varaždinskih pločica. Iz suprotnog smjera nailazio je VW Polo osječkih registracija kojim je upravljala vozačica iz Narda. Da bi izbjegao sudar, vozač Mercedesa naglo je skrenuo i udario vozilom u prednji lijevi dio kamiona koji je pretjecao, ali i u automobil koji mu je došao iz smjera Osijeka. U vozilima je bilo ukupno pet osoba.


Od siline sudara VW Polo odbačen je u kanal sa sjeverne strane ceste, Mercedes se zaustavio uz rub kolnika, na kolničkom traku namijenjenom vozilima iz suprotnog smjera, a kamion je sletio na travnatu površinu s južne strane kolnika, ali ga je vozač uspio vratiti na cestu. Ozlijeđeni su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek.


- Udario mi je u kamion Mercedesom i izgurao me s ceste. Valjda i taj vozač misli da može voziti kako hoće jer vozi baš Mercedes - kratko je rekao vozač kamiona koji je sudjelovao u ovom trostrukom sudaru. Na Mercedesu su s desne bočne strane vidljiva oštećenja od udara u kamion te s lijeve strane od udara u Polo. VW Polo oštećen je s vozačičine strane.


Policija je u vrijeme očevida, koji je trajao do 13 sati, preusmjeravala promet preko Petrijevaca i Ladimirevaca do Bizovca. Nakon očevida bit će poznat točan uzrok nesreće, kao i koliko su teške ozljede zadobili sudionici nesreće. Prema dostupnim informacijama, u nesreći su stradale vozačica Pola i njezina majka, a ozlijeđen je i vozač Mercedesa. Vozač kamiona nije ozlijeđen.


U pomoć pri izvlačenju unesrećenih pozvani su vatrogasci. Na intervenciju je izišlo šest pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo s dva vozila. "U vozilu u kanalu bile su dvije ozlijeđene osobe, a u vozilu na cesti jedna. Hidrauličnim alatom obili smo vrata, a potom uz pomoć djelatnika hitne i kolega iz DVD-a Bizovac izvukli unesrećene - doznajemo iz DVD-a Valpovo.
U srijedu su se u Osječko-baranjskoj županiji dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na hrvatskim prometnicama u srijedu, srećom, nije bilo poginulih osoba. S.Lacić
Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike