Tehno
FULLVIEW

Huawei predstavio Mate Xs
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Uređaj je opremljen fleksibilnim zaslonom inovativne strukture dvoslojnog polimera. Sklopivi zaslon izrađen je primjenom Huaweijeve tehnike lijepljena dva sloja polimida s optički bistrim ljepilom. Ovaj jedinstveni materijal omogućuje projekciju izvrsne kvalitete ekrana uz zadržavanje visokog stupnja trajnosti. Kada je sklopljen, Huawei Mate Xs je snažan pametni telefon s dva zaslona. Onaj glavni je dijagonale 6,6 inča, dok je sekundarni 6,38-inčni. Kad se otklopi, uređaj postaje 8-inčni tablet koji omogućuje razne mogućnosti rada i igranja igara. Za hlađenje je zadužen sustav naziva „Flying Fish Fin Cooling System“ dizajniran posebno za sklopive uređaje. Jedinstveni sustav hlađenja koristi fleksibilni grafen koji je moguće sklopiti zajedno s uređajem kako bi se cijela površina uređaja ravnomjerno hladila.

Za obradu grafike zadužen je 16-jezgreni Mali G76 GPU, najmoćniji GPU dosad korišten na Huaweijevim pametnim telefonima, dok zadatke povezane s umjetnom inteligencijom obavlja NPU izrađen na Huaweijevoj DaVinci arhitekturi.

Huawei Mate Xs odlikuje se vodećim sustavom kamera. SuperSensing Leica Quad sustav kamera je smješten u vertikalnom nizu duž bočne trake, a sadrži 40MP glavnu kameru (širokokutna, f/1,8), ultra širokokutnu kameru od 16MP (f/2.2), 8MP telefoto kameru (f/2.4 s optičkom stabilizacijom) i 3D senzora za mjerenje dubine. Sustav kamera podržava kombinaciju optičke i AI stabilizacije slike. Omogućeno je fotografiranje u svim uvjetima, zato je podržan ISO i do 204800 za snimanje nevjerojatnih fotografija u uvjetima slabog osvjetljenja.

Huawei Mate Xs radi na EMUI 10.0.1 korisničkom sučelju temeljenom na Android Open Source projektnom sustavu. Preporučena maloprodajna cijena za Huawei Mate Xs iznosi 2499 eura.M.R.
Uređaj je opremljen fleksibilnim zaslonom inovativne strukture dvoslojnog polimera
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike