Sport
TRENER HAJDUKA IGOR TUDOR UOČI SUSRETA U OSIJEKU

Volim ovakve, teške utakmice
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Nakon "šestice" Gorici nogometaše Hajduka čeka utakmica u, za njih uvijek neugodnom, Gradskom vrtu. Osječki stadion je bijelo-plava utvrda koju domaćini malo kome daju osvojiti, a posljednja momčad koja je slavila u Gradskom vrtu bio je upravo Hajduk. Bilo je to prije više od godinu dana, a Splićani su u četvrtak na put u Slavoniju krenuli prilično optimistični.

- Mislim da smo u dobrom momentu. Čeka nas teška utakmica, kao i iduće dvije nakon toga, ali uvijek gledam prema prvoj sljedećoj. Osobno volim takve utakmice, teške, u kojima se daje sve od sebe. Optimist sam, željno iščekujemo susret na neugodnom terenu protiv uvijek dobrog domaćina - poručio je trener Hajduka Igor Tudor te dodao:

- Osijek je uvijek dobar kod kuće, to je ekipa koja ulaže iz godine u godinu i stalno raste. Po pitanju budžeta, kvalitete kadra, ozbiljnog rada... Hajduku je uvijek bilo neugodno tamo, no fokusirani smo samo na sebe, idemo biti pravi i pokušati osvojiti sva tri boda.

Je li se Hajduk napunio optimizmom nakon prošlotjedne najuvjerljivije pobjede u sezoni?

- Kazao sam, u dobrom smo momentu. Osijek je izazov za nas, da vidimo gdje smo. Imamo kvalitetu da odigramo dobro u susretu koji će biti zahtjevniji nego ove utakmice do sada. Od povratka u Hajduk imam ideju da igračima pokušam napraviti promjenu mentaliteta. To je jako teško, ali želim na njih prenijeti poimanje sporta, mi uvijek moramo biti isti. Vodili 2:0, gubili 3:0, igrali kod kuće ili vani. U utakmici s Goricom kod vodstva 3:0 i dalje sam inzistirao da se ide punim gasom. Za to treba vremena, ali krenuli smo s tom pričom i idemo dalje.

Trener Hajduka otkrio je kakav Osijek očekuje.

- Oni su krenuli s jednim sistemom, sada igraju drukčije. Njihove karakteristike u fazi napada uvijek su slične, dobra energija, igra na odbijene lopte. Nema Škorića, to je dobro za nas. Gradski vrt je nezgodan teren, ali kada sam bio igrač, volio sam takve terene.

Dosta kontroverzi izazvalo je postavljanje Frana Jovića za glavnog suca utakmice. Tudor je s Jovićem donedavno bio na sudu.

- Neobično je, međutim, ljudi koji odlučuju o tome su tako odlučili. Nemam na to ništa dodati. Nadam se da će odsuditi bez greške. Rukovat ćemo se prije utakmice i to je to - dodao je Igor Tudor. T. Bilić
Najčitanije iz rubrike