Regija
MEĐU DELEGACIJAMA 68 ZEMALJA

Belišćani gosti na konferenciji Muni World u Tel Avivu
Objavljeno 28. veljače, 2020.
BELIŠĆE


Na poziv veleposlanika Izraela u RH, nj.e. Ilana Mora, delegacija Belišća boravila je u Tel Avivu na međunarodnoj konferenciji Muni World 2020. Belišće su predstavljali Kata Varžić, projekt-menadžer u Lokalnoj razvojnoj agenciji grada Belišća, Romano Klanjšček, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo i komunalne poslove, Antonija Andrašek Barić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Domagoj Varžić, dogradonačelnik.


Konferencija je predstavila međunarodni program s naglaskom na područja koja se odnose na pametne gradove - inovacije, pitanja zaštite okoliša, pristupe urbanističkom planiranju, prijevozu te posebnu izložbu i konferenciju o prijetnjama urbanog terorizma u pametnim gradovima. Organizator konferencije bio je Savez lokalnih vlasti u Izraelu.


Hrvatsku su predstavljale i delegacije Splita, Koprivnice i Čakovca, a posebno ih je sve pozdravio i zaželio dobrodošlicu kulturni ataše Veleposlanstva RH u Državi Izrael Goran Vidošević. Predstavnicima delegacija 68 zemalja iz cijeloga svijeta pridružili su se i domaći predstavnici 200-injak jedinica lokalne samouprave u Izraelu.


- Sudionici su imali priliku nazočiti okruglom stolu s međunarodnim i lokalnim političkim predstavnicima, članovima akademske zajednice, predstavnicima medija i gospodarstva iz gradova diljem svijeta. Izrael ima najveći broj start-up poduzeća po glavi stanovnika u svijetu, uključujući više od 2000 osnovanih u prošlom desetljeću. Izrael je postao svjetski lider u razvoju tehnologija i sigurnosnih sustava, a u sklopu konferencije održan je i sajam Muni Expo 2020. - poručili su iz Grada Belišća.
Delegacija je posjetila područje Emek Hefera, a u Centru za posjetitelje Afikey Hefer imali su se priliku upoznati s korištenjem vode u svrhu navodnjavanja, kao i s proizvodnjom električne energije s pomoću tehnologije solarnih panela i s obradom mulja radi stvaranja zelene energije. L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana