Regija
PREKOGRANIČNA SURADNJA SA SRBIJOM

Gourmet na Pikovu stanu
Objavljeno 27. veljače, 2020.
VINKOVCI

Održana je početna konferencija projekta Autentični gastronomski okus za održivi socioekonomski razvoj prekogranične suradnje pod nazivom "Pannonia Gourmet", vrijednog gotovo 11 milijuna kuna, čiji je završetak planiran za kraj 2021. godine.

Cilj je razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gastronomski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma razvojem zajedničke gastronomske ponude, podizanjem kapaciteta sudionika i ukupnim povećanjem atraktivnosti prekogranične regije i stvaranjem zajedničkog brenda "Eat Pannonia" za promociju novorazvijenih turističkih proizvoda kroz dva gastronomska centra, u Vrdniku i Vinkovcima.

- Uredit ćemo prostor od krova do opreme koja će biti unutra, tu će biti Gastro akademija. Propagirat ćemo našu kuhinju, učiti djecu kako se to radi, ali ćemo dobiti jedan prostor koji će biti izletište. Obnovit ćemo poučne staze, tako da će Vinkovci dobiti respektabilan objekt - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Projektom je planirano uređenje i opremanje prostora Pikov stan u Vinkovcima, koji će biti u funkciji Gourmet akademije. Partner Vinkovaca u ovom projektu je Univerzitet Educons iz Republike Srbije. M.K.
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike